Het is afgelopen voor de OnePlus 3 en 3T

Vaarwel!
De OnePlus 3-serie is niet meer.

Tegenwoordig zijn we er een beetje voorzichtiger mee, maar er was een tijd dat OnePlus de titel ‘flagship killer’ dubbel en dwars verdiende. Het vlaggenschip dat de concurrentie kon doden heette OnePlus 3(T) en het Chinese bedrijf zal ongetwijfeld een beetje verdrietig zijn dat de support voor het toestel nu officieel afgelopen is.

Langzaam maar zeker wordt namelijk de laatste beveiligingsupdate voor de OnePlus 3-serie uitgerold, zo meldt XDA-Developers. Hoewel niet zo spannend brengt de laatste update nog wat laatste bug fixes en verbetering van de beveiliging met zich mee. Binnenkort wordt het dus aanzienlijk riskanter om het toestel nog te gebruiken.

De OnePlus 3 gaat de geschiedenis in als een van de meest succesvolle OnePlus-toestellen tot dusver. De eerste twee toestellen zette het Chinese merk op de kaart en met de OnePlus 3 werd de budget topper langzaam een van de grote jongens in de industrie.

Waar de meeste smartphones doorgaans twee jaar softwareondersteuning kregen, gaf OnePlus het toestel in 2016 maar liefst drie jaar updates mee. En nu wordt die laatste update dus langzaam uitgerold en zullen zelfs de meest zuinige smartphone-gebruikers die nog een levend exemplaar in hun bezit hebben rustig moeten gaan nadenken over een opvolger.

En dat is tegenwoordig nog niet zo makkelijk; een flagship killer vinden. Niet omdat die er niet zijn, maar juist omdat er ontzettend veel toestellen in elk geval een kans maken op die veelzeggende titel. OnePlus zelf zit daar misschien niet echt meer bij omdat het smartphonebedrijf met de OnePlus 6 een beetje een nieuwe richting is ingeslagen; van flagship killer naar redelijk luxe flagship zelf.

Toch zijn er genoeg alternatieven te vinden. Bijvoorbeeld deze Realme, die binnenkort naar Nederland komt. Of wat dacht je van dit bakbeest van Xiaomi?

Maar voordat we direct naar de dichtstbijzijnde telecomwinkel sprinten, mogen we nog even ons respect betuigen aan de OnePlus 3. Rust zacht!

Nog geen reacties

  1. Vlak voordat de OnePlus 3 op de markt kwam, introduceerde het bedrijf de OnePlus X als ‘compact’ alternatief. Maar waar de eerstgenoemde nu (terecht) alle lof krijgt toegezwaaid, heeft de fabrikant de bezitters van die laatstgenoemde (waaronder ikzelf) lelijk laten zitten: die support stopte al na elf maanden(!) Doodzonde.

  2. Dit bericht is getypt vanaf een OnePlus 3. Ben er op zich nog best tevreden mee en heb zelfs een nieuwe accu besteld, om hem nieuw leven in te blazen. Het is toch absurd dat goed werkende toestellen in deze vervangingsmaatschappij zo makkelijk worden afgeschreven door ze niet meer te ondersteunen. En daardoor het risico bij de gebruiker te leggen en de verplichting een nieuw(er) toestel aan te schaffen.
    Mocht er een nieuwe komen, dan maken Xiaomi, Oppo en Realme inderdaad een goede kans.
    P.S. De Redmi K20 is hetzelfde als de Mi 9T. Redmi is alleen de Aziatische benaming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *