Het is moederdag, ook op internet


Wat hebben Google, Apple en de andere techies voor een leuke dingen bedacht om mams te eren?

Elke dag wordt zo’n beetje door Google aangegrepen om een leuke nieuwe Doodle te verzinnen. Onlangs was dit de doodle voor Koningsdag en ook Valentijnsdag werd niet vergeten. En denk ook even aan de interactieve doodles zoals die bij de herdenking van Hedy Lamarr en George Boole.

De doodle van vandaag is helaas niet interactief, maar verwijst gewoon naar de datum van vandaag in een zoekopdracht. Toch helpen ze je zo om moederdag niet te vergeten.

Ook Apple heeft een ideetje om je moeder te eren. In een van hun reclames spelen moeders de hoofdrol en dat filmpje kun je nu namaken met Moms shot on iPhone. Het is heel simpel: je kunt een foto van je moeder toevoegen aan de reclamefilm. DUs upload een foto en je hebt een gezellig filmpje waarin Apple ook aan jouw moeder denkt (en jouw moeder aan Apple…).


Op Facebook kun je vandaag een bloemetje geven. Dat doe je in het rijtje met de nieuwe emoties, dus door de likebutton even ingeklikt te houden. Naast de smiley en de boos, komt er ook een bloemetje tevoorschijn die je dan natuurlijk weer aan moeders kunt geven. En dan weet Facebook ook meteen wie je moeder is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *