Het is mogelijk: Google Glass in een contactlens

Auteur: , 6 Reacties
Contactlens met LED

Zo zie je maar weer, de techniek staat werkelijk voor niets tegenwoordig. Wetenschappers zijn erin geslaagd om een gewone huis-tuin-en-keuken (zachte) contactlens te voorzien van LEDjes. Hoef je tenminste niet meer voor lul te lopen met zo'n Google Glass.

Momenteel gaat het (uiteraard) nog om een prototype, maar zoals we weten gaan de ontwikkelingen snel. Wetenschappers hebben een gewone zachte lens voorzien van transparante mix van grafeen en zilveren nanodraadjes. Daardoor is het mogelijk om LEDjes in te bouwen in de contactlens. Die kunnen gebruikt worden om informatie te tonen aan de drager van de lens, maar ook om continue medische informatie te monitoren. Toch handig.

Wanneer je dit kan kopen? Dat zal nog wel de nodige jaren duren. Op dit moment is het alleen getest op een konijn en die had na 5 uur nog nergens last van. (via: technologyreview.com)6 reacties

Hoe krijgen die ledjes stroom dan? :P
@fant: een magnetron als energiebron naar je harses laten stralen.
Now we’re talking! Dit gaat de goede kant op. Duurt nog wel even, maar de kop is eraf!
Oh, na 5 uur nergens last van? Dan kan het in productie!

Die testperiode gebruikten ze destijds met WiFi ook ;)
http://www.apparata.nl/nieuws/wifi-vermoordt-tuinkers-1258
Pff. en dan te bedenken dat er nu moeilijk wordt gedaan over een paar gestolen school-examens. Dat is peanuts ivm deze ontwikkeling!
@bigcar: Ja, maar deze ontwikkelingen worden wel gedaan door knappe koppen die fatsoenlijk gestudeerd hebben en niet geslaagd zijn omdat ze een gestolen examen hebben gemaakt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).