Het is mogelijk: Google Glass in een contactlens

Contactlens met LED
Zo zie je maar weer, de techniek staat werkelijk voor niets tegenwoordig. Wetenschappers zijn erin geslaagd om een gewone huis-tuin-en-keuken (zachte) contactlens te voorzien van LEDjes. Hoef je tenminste niet meer voor lul te lopen met zo’n Google Glass.

Momenteel gaat het (uiteraard) nog om een prototype, maar zoals we weten gaan de ontwikkelingen snel. Wetenschappers hebben een gewone zachte lens voorzien van transparante mix van grafeen en zilveren nanodraadjes. Daardoor is het mogelijk om LEDjes in te bouwen in de contactlens. Die kunnen gebruikt worden om informatie te tonen aan de drager van de lens, maar ook om continue medische informatie te monitoren. Toch handig.

Wanneer je dit kan kopen? Dat zal nog wel de nodige jaren duren. Op dit moment is het alleen getest op een konijn en die had na 5 uur nog nergens last van. (via: technologyreview.com)

6 reacties

    • @bigcar: Ja, maar deze ontwikkelingen worden wel gedaan door knappe koppen die fatsoenlijk gestudeerd hebben en niet geslaagd zijn omdat ze een gestolen examen hebben gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *