Het is nu wel heel duidelijk dat OnePlus ergens blundert

oneplus-7-pro-t
De OnePlus 7T dringt de OnePlus 7 Pro uit de schappen.

Het is zeer gebruikelijk dat smartphone-bedrijven een lijn nieuwe toestellen tegelijk uitbrengen. Meestal zien we een budgetmodel, reguliere versie en uitgebreide Pro-versie. Anders is het wanneer een volgende generatie smartphones opdoemt. Daarmee wachten fabrikanten bij voorkeur lang genoeg om ervoor te zorgen dat de voorgaande generatie over het hoogtepunt is. Anders ontstaat er kannibalisme. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat twee nieuwe versies van hetzelfde merk de strijd met elkaar aan moeten gaan.

Dit laatste punt heeft OnePlus even gemist door de OnePlus 7 Pro te snel te laten volgen door de OnePlus 7T. Deze is nog niet uit, maar al wel aangekondigd. Het blijkt dat de specificaties nauwelijks verschillen, maar dat er wel een flink prijsverschil is.

Dit heeft ertoe geleid dat de belangrijkste distributiepartner van OnePlus in Amerika, T-mobile, de OnePlus 7 Pro alvast uit de schappen gehaald heeft. Zij adviseert klanten te wachten tot de OnePlus 7T geleverd kan worden. Een duidelijker advies zie je zelden. Beide toestellen zijn/komen ook in Nederland op de markt, dus goed vergelijken is aan te raden als je een aanschaf overweegt.

Verder is natuurlijk de vraag waarom OnePlus dit zo heeft aangepakt. We kunnen ons niet voorstellen dat men volkomen verrast is door deze (re)actie. Een veel voorkomende verklaring is dat men plaats wil maken voor een opvolger. Zou de OnePlus 8 versneld uitkomen met innovaties?

Via: The Verge

Nog geen reacties

  1. Het is HEEL simpel !
    Oneplus is een heel slim bedrijf dat merkt beperkte middelen (vergeleken met een Samsung, Huawei, etc) toch naamsbekendheid en populariteit weet te krijgen.

    Door steeds maar iets nieuws te releasen blijven ze relevant. Eerst was hun troef de prijs die uiteindelijk mee klom naar mate de kwaliteit en specs stegen maar ook het snelle release beleid en vrij vlot hun ‘T’ modellen uitbrengen houd de gemoederen bezig en dus gratis reclame. Je kunt dus meerdere keren nieuwe innovatie en verbeteringen laten zien.

    Natuurlijk niet leuk dat als je net een 7 hebt gekocht en er 4 maanden later alweer een 7T staat maar dit soort bedrijven kunnen in de picture blijven met 1 release per jaar.

    Laten we wel wezen, we hebben de leaks en de hype en anticipatie naar die release toe, dan de release, en de volgende 2 weken heb je dan de unboxing, reviews, droptest, batterytest, camera comparisons en na 1 maand heeft niemand het er mee over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *