Het is zover: Google Assistant gaat Nederlands spreken

Auteur: , Geen reacties
Hallo Google, wanneer komt deze bad boy naar Nederland?

Nog steeds radiostilte over de releasedatum van de Google Home in Nederland.

Voor de Google Assistant-gebruikers onder ons die niet zo goed zijn in Engels, komt er in 2018 een langverwachte update voor de spraakassistent uit. De dagen van ‘Goegol Assistent, plies poet un apointment in for ze twentiesikst of novembur’ zijn dus ergens dit jaar voorbij.

Er deden al langer geruchten de ronde dat Google Assistant dit jaar nog Nederlands zou gaan spreken, maar tot dusver gaf Google daar geen bevestiging voor. Tijdens een presentatie toonde Google daarentegen dat ze een stijging van 213% gaan doormaken wat betreft gesproken talen voor de assistent. Een exacte releasedatum is helaas nog niet bekend gemaakt.

Tot die tijd lijkt de assistent (beschikbaar op de meeste Android-apparaten en de Google Home-speaker) nog via de Play Store downloadbaar te zijn. Onder andere Engels, Duits en Frans worden ondersteund, al zijn Italiaans, Spaans en Koreaans in bepaalde delen van de wereld ook een optie.

Spreek je geen van die talen, dan is het nog even wachten geblazen. En over wachten gesproken, ook over de Google Home is nog weinig bekend. In dit artikel bespreken we veel van Google’s hardware-plannen, maar er is vooralsnog geen releasedatum voor de Home in Nederland. Voorlopig moeten we het nog even met de fantastische, als een baksteen gebouwde Apple Homepod doen.

Foto @NextDayBlinds.com/FlickrEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).