Het jacht van Steve Jobs vaart rond bij Caribische eilanden

Steve-Jobs-Venus-Jacht
Na jarenlang in aanbouw te zijn geweest in Nederland, vaart het jacht van Steve Jobs eindelijk rond op zee. De geschatte waarde? 100 miljoen euro.

In 2007 sprak Steve Jobs af met de Franse ontwerper Philippe Starck. Hij vroeg hem een jacht voor hem te maken, en na talloze een-op-een afspraken en jarenlang in ontwikkeling te zijn geweest is het jacht eindelijk op open water gespot. De Venus, de naam van het beestje, werd gefotografeerd door Beth Colt, die er bij toeval langs kwam gevaren.

James Bond schurk
Zij legde het schip (heel toepasselijk) met haar iPhone vast op Instagram. Volgens haar zou het jacht niet misstaan bij de gemiddelde bad guy in een James Bond-film. Oordeel zelf maar:

Venus-Jacht

Koninklijke de Vries Scheepsbouw
De Venus werd gebouwd door het Nederlandse Koninklijke de Vries Scheepsbouw, maar de vroegtijdige dood van Jobs in 2011 zorgde ervoor dat hij het eindproduct nooit te zien heeft gekregen. Tegenwoordig is het schip in bezit van de weduwe van Jobs, Laurene Powell Jobs.

De precieze specificaties van het jacht zijn nog steeds niet duidelijk, al gaan er geruchten rond dat het dek 82 meter lang is en er zes identieke slaapkamers op aanwezig zijn. De besturingscabine staat vol met 27-inch iMac-schermen.

Bekijk meer luxe jachten van techbazen in dit lijstje met de tien grootste.

Venus-Jacht

Nog geen reacties

  1. Niet dat ik in de markt ben voor zo’n boot (lees: cashflow probleem), maar deze boot is best wel mislukt.

    De verhoudingen kloppen niet. Hij is ten eerste te smal. en de raampartij van de hut die erop staat is te hoog. Het bovendek compleet omheind met hekwerk. De omheining zou onderdeel moeten zijn van het ontwerp. Dat spiegel ding aan de voorkant? Wat is dat? Hoort dat wel bij deze boot, of hadden ze dat nog over van een ander project.

    En als laatste vraag, dat ding is overal ter wereld gespot, maar wie vaart er nu mee? Het is zeker niet Steve Jobs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *