Het kost €5.000 om alle auto’s in Gran Turismo 6 te kopen

Het kost €5.000 om alle auto's in Gran Turismo 6 te kopen
Vanaf vandaag ligt Gran Turismo 6 in de winkels. Het nieuwe deel in de raceserie van Polyphony Digital wordt tot dusver goed ontvangen in de reviews, maar er is één heikel punt waar veel gamers over struikelen: je kunt voortaan auto’s uit het spel kopen met microtransacties.

Het is voor het eerst dat een Gran Turismo-spel gamers de mogelijkheid biedt om items te kopen met microtransacties. Ho, geen paniek, je zult hier nooit toe worden verplicht. Sony zegt dat het een uitkomst is voor degenen die wél alle auto’s en upgrades willen, maar geen tijd hebben om de normale carrièremodus te doorlopen.

Je betaalt in de game niet direct met dollars of euro’s, maar met in-game credits. Die zijn per pakket te koop, voor de volgende prijzen:

 • 500.000 In-Game Credits: €4,99
 • 1 miljoen In-Game Credits: €9,99
 • 2,5 miljoen In-Game Credits: €19,99
 • 7 miljoen In-Game Credits: €49,99

In onderstaande video komen ongeveer alle beschikbare auto’s uit Gran Turismo 6 voorbij. Inclusief de bijbehorende aanschafprijzen. Reken dus zelf uit of je nu meteen een McLaren F1 wil kopen voor 1 miljoen credits wil aanschaffen, of hem liever in handen krijgt door de benodigde miljoenen bij elkaar te racen.

[gv data=”ZaiI2fUpXBs”][/gv]

4.949 euro voor alle auto’s

Als je alle 1200 auto’s uit Gran Turismo 6 zou willen aanschaffen, zou je daar ruwweg 691 miljoen credits aan kwijt zijn. Indien dit bedrag klopt ben je het goedkoopst uit met 99 pakketten van 49,99 euro/7 miljoen credits. Kost je dus 4.949 euro, en dan hou je na aanschaf van alle mogelijke wielen nog wat credits over.

Ergo: voor 5 ruggen heb je alle auto’s in Gran Turismo 6. Voor alleen de duurste auto uit het spel, de Jaguar XJ13, zijn 20 miljoen credits nodig. Bargain!

Nog geen reacties

  • @Jantje_555: Nou je maakt hier een geintje over maar die kant gaan we wel op.

   Ik kocht afgelopen week een Playstation 4 met Battlefield 4.
   Nou geef je 470,- uit zou je zeggen, dan heb je alles.

   Niet echt dus, ik wordt nu dood gegooid met “Battlefield 4 Premium” advertenties voor € 50,00. Je krijgt dus de volledige game wel maar dan allemaal later, tot je NOG eens € 50,00 betaald dan kan het allemaal wel vlot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *