Het nieuwste LG-telefoonscherm heeft geen randen meer

Het nieuwste LG-telefoonscherm heeft geen randen meer!
Althans, bijna geen randen meer.

Dat LG dol is op dunne bezels is geen geheim. Door grote schermen in relatief kleine behuizingen te verpakken, weet LG met de G3 een 5,5-inch scherm in behuizing te krijgen die overeenkomt met de 5-inch Samsung Galaxy S5. Het verschil valt pas helemaal op als je de G3 vergelijkt met de iPhone 6 Plus. Even groot qua display, een enorm verschil qua formaat.

Van deze randen kan volgens LG nog best een stukje worden afgeslepen. LG Display heeft namelijk een scherm onthuld waarbij de rand aan de zijkanten slechts 0,7 millimeter dun zijn. Dunner dan een creditcard. Het gaat om een 5,3-inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

LG weet dit re realiseren door gebruik te maken van haar Neo Edge-productietechnologie, waarbij de backlight en andere elektronica met lijm worden bevestigd in plaats van dubbelzijdig tape. Dit zou ook lichtlekkage en roest beter kunnen voorkomen. Ook wordt er Advanced In-Cell Touch gebruikt. Een techniek waarbij de touchlaag in het LCD-scherm wordt geïmplementeerd, en niet in een aparte laag daar bovenop. Iets dat ook zou helpen om de randen klein te houden.

LG begint in november met de massaproductie. Wanneer de eerste telefoons met de dunnere schermen op de markt komen is nog niet bekend.

[lg_folder folder=”LG/Thin_Bezel_FHD_LCD_Panel_for_Smartphones/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *