Het Pentagon daagt je uit: hack ons

Pentagon
Als je het voor elkaar krijgt ligt er een fijne beloning voor je klaar.

Gaten in de beveiliging opsporen door professionele hackers in te schakelen, het meest originele idee is het niet. Wel is het voor het eerst dat je de kans krijgt dit bij het hoofdkwartier van de Amerikaanse defensie te doen. Gisteren werd het aangekondigd, project ‘Hack the Pentagon’ (officiële naam).

Deze week kwam er al steun van Ash Carter, de Secretary of Defense (na de president de hoogst verantwoordelijke voor het Amerikaanse leger) voor Apple in het encryptie-debat. Carter riep tech-bedrijven en de overheid toen op om samen te werken. Meestal wordt met ‘samenwerken’ bedoeld dat de tech-bedrijven moeten meewerken – maar dit keer dus niet. Volgens Carter is goede encryptie zelfs ‘van doorslaggevend belang’.

Voor het project wordt het echt mogelijk een deel van het enorme computernetwerk van het Pentagon te kraken. Verwacht echter niet dat je straks in staat bent om eigenhandig een kernbom op Noord-Korea te gooien:

“The goal is not to comprise any aspect of our critical systems, but to still challenge our cybersecurity in a new and innovative way.”

…zegt een anonieme defensie-medewerker tegen Reuters. Deze bron verwacht dat er duizenden mensen zijn die zich in april zullen aanmelden, als Hack the Pentagon van start gaat.

De beloning zal naar verwachting fors zijn, maar hoeveel er wordt uitgekeerd wordt pas in april bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *