Het roer om: wordt Snapchat een nieuwsapp?

Snapchat slaat andere weg in met fotochatappHet ziet ernaar uit dat fotodienst Snapchat een hele andere weg in gaat slaan.

Het bedrijf is namelijk een samenwerking aangegaan met een aantal grote mediabedrijven. Zij moeten de app van journalistieke artikelen, foto’s en video’s gaan voorzien. Volgens de New York Times gaat deze nieuwe functie ‘Discover’ heten. Bedrijven als CNN, National Geographic, Vice en sportzender ESPN zullen allemaal een bijdrage gaan leveren aan de applicatie.

Daarnaast heeft Snapchat zelf ook een aantal journalisten en animators in de arm genomen om content te produceren voor het nieuwe gedeelte. Het bedrijf is ook in onderhandeling met grote consumentenmerken. Het doel is namelijk om zo adverteerders aan te trekken en geld te verdienen aan het redactionele gedeelte van de app. De opbrengsten van deze advertenties worden uiteindelijk verdeeld tussen Snapchat en de mediabedrijven die meewerken.

De fotochatdienst werd drie jaar geleden opgericht en laat gebruikers elkaar foto’s en berichtjes toesturen. Het is dan ook op zijn minst een opvallende weg die het bedrijf op dit moment wil inslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *