Het rommelt tussen Porsche en EA

Porsche stapt van exclusieve deal met EA af
Porsche en EA waren jaren onafscheidelijk. Nu lijkt het toch te rommelen tussen de twee…

Wie wilde racen met een Porsche op z’n console was altijd veroordeeld tot Need for Speed van Electronic Arts. Zeker, je kon tegen forse bijbetaling bij Forza toch een Porsche rijden, maar in andere games zocht je tevergeefs naar modellen van de populaire Duitse automaker.

In 2017 gaat dat echter veranderen. Porsche had namelijk al een overeenkomst getekend met Kunos Simulazioni aka Assetto Corsa. En volgens de Duitse website Speedmaniacs.com volgen in 2017 nog meer deals met andere gameproducenten.

Dit jaar loopt de exclusieve overeenkomst tussen EA Sports en Porsche af. En volgens de geruchten is Porsche niet van zins deze te verlengen. Het ziet er naar uit dat Porsche volledig afstapt van exclusiviteit. Dat betekent dat we de fantastische auto’s van Porsche vanaf 2017 in tal van games gaan tegenkomen.

Dus het zou zo maar kunnen dat je volgend jaar een Porsche kan besturen in Gran Turismo. Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat er een Porsche te zien is in GT. Kazunori Yamauchi van GT is al jaren een fan van Porsche. Hij had ooit een zelf ontworpen 996 in Gran Turismo 3.

Wist je trouwens dat je in Need for Speed ook dragraces kunt spelen?

En dit zijn de 5 dingen die je moet weten over Assetto Corsa.

Nog geen reacties

 1. Nog even een wachten en de 3de Porsche Pack is er op AC!

  Kan er alleen maar blij mee zijn als die deals aflopen. EA Games heeft altijd een geweldige lijst met auto’s, maar de gameplay is ver te zoeken.

  • @dutchdriftking: De gameplay is hartstikke leuk en luchtig, maar het is toch ook wel echt een enorm gebrekkig spel. Men kondigt het groots aan als een living game die continu updates krijgt, maar achteraf blijkt het gewoon een excuus te zijn om een spel in de schappen te leggen dat niet af is. Zelf schakelen kwam als een update, de fotomodus was niet af toen het spel uitkwam en ook iets eenvoudigs als je eigen liveries delen kon pas na een update. Op de speedlist update en wat kleine dingetjes na zijn alle “contentupdates” toch voornamelijk dingen geweest die direct in de game hadden moeten zitten. En voor een “living game” viel het mij ook enorm tegen dat in april, slechts vijf maande na de release, de laatste update is uitgebracht.

   EA zou eens een voorbeeld moeten nemen aan Turn 10 met hun Forza Horizon games. Beeld je zo’n grote spelwereld en rijke content (met regelmatige updates en DLC) eens voor in een NFS-setting, dan heb je toch gewoon een topgame?

 2. Het zou eens tijd worden! Grote racegames zoals Gran Turismo en Forza zullen er zeker bij gebaat zijn nu ze rechtstreeks bij Porsche kunnen aankloppen voor licenties. Want ja, Need for Speed speelt lekker weg, maar we scheuren natuurlijk allemaal liever over de Nordschleife of door de Outback van AustraliΓ« (Horizon 3) met onze virtuele Porsches.

 3. Nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Sport quattro en de Moby Dick in AC. Erg leuk om aan mee te werken! Nog steeds trots als ik mijn naam zie bij de credits.

  Alleen jammer dat Kunos steeds minder naar zijn klanten begint te luisteren, althans zo ervaar ik dat op het officiele forum. Veel mensen klagen over diverse problemen, weinig tot geen oplossingen.

  • @ivemoto: Straks is het onderdeel van het basis spel, want ze hoeven dan EA niet meer te betalen voor de licentie, maar, het is natuurlijk altijd mogelijk wat je zegt. Maar ik ga er niet van uit.

 4. EA met toffe NFS games is toch vrijwel dood. Je hoort of ziet nergens geen nieuwe NFS plannen of aankondigingen meer!
  En dat is ze bij Porsche ook niet ontgaan dus daarom waarschijnlijk ook al geen verlenging van de overeenkomst meer.

 5. Een mooie ontwikkeling, nu maar hopen dat Microsoft snel volgt, en Ferrari als exclusief “Xbox exclusive” loslaat, ipv geld te vragen aan game ontwikkelaars die graag Ferrari’s in hun game willen gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *