Het snelle broertje van Bitcoin kan de cryptomarkt leiden

bitcoin-litecoin-leidend-2019
Historisch koersverloop toont aan dat Litecoin (LTC) weleens de toon kan zetten in 2019.

Afgelopen vrijdag ging er een schokgolf door de cryptomarkt. Eindelijk steeg de koers van de Bitcoin (BTC) en andere cryptomunten weer eens. Een van de snelste stijgers was de Litecoin (LTC). Deze cryptomunt hoort bij een Blockchain die, eenvoudig gezegd, de snelle mix tussen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) is. De munt steeg 30% in waarde en is nu € 37,75 waard. Zoals overal zijn er ook in de wereld van de cryptomunten veel analisten. Hen viel iets op aan de gebeurtenissen van vrijdag.

Om dat te begrijpen moeten we even terug in de geschiedenis. Voor de grote koersstijging van 2017 was er in 2015 ook een hele grote koersstijging. Deze kwam ook na een hele lange cryptowinter. Het record van de langste cryptowinter werd pas dit jaar gebroken. In 2015 steeg de koers van Litecoin ook. Het niveau waar de koers toen naartoe steeg werd later juist een weerstandsniveau waar de koers boven bleef hangen. Hetzelfde niveau zien we nu terug. Na de sterke stijging van afgelopen vrijdag steeg de koers door naar boven en vandaag daalde de koers, maar toch bleef deze boven het niveau van waar het vrijdag na de koersstijging op geland was.

Als men op basis van deze cijfers de lijn doortrekt zal de Litecoin (LTC) de komende weken agressief verder stijgen en is een koersdoel van $ 100,- reëel. De analist verwacht daarna, op basis van het gedrag van de koers in 2015 een fikse correctie, waarna de koers de rest van het jaar zijwaarts beweegt.

Er is echter één belangrijke factor anders ten opzichte van de situatie in 2015 en die zou wel eens voor een extra sterke koers kunnen zorgen. In augustus staat namelijk de ‘halving’ voor miners van de Litecoin (LTC) gepland. Dit betekent dat de beloning voor miners gehalveerd wordt. Dit systeem is destijds door (de mensen achter) Satoshi Nakamoto bewust bedacht om schaarste in de markt te creëren. Tot nu toe leiden halvings dan ook altijd tot sterke en blijvende koersstijgingen. De eerder genoemde analist verwacht dan ook dat de rem die hij in 2015 voorzag nu wordt gecompenseerd door de kooplust in aanloop naar de halving in augustus. Volgens hem zijn de effecten op de prijs nu al te zien en gaat de rally wellicht al vanaf volgende week echt beginnen.

Aangezien de Bitcoin niet lang na de halving van Litecoin ook een halving op het programma heeft staan zou het wel eens kunnen dat een koersrally bij de Litecoin (LTC) ook tot gekte voor de Bitcoin (BTC) kan leiden. Het zou niet de eerste keer zijn dat de Litecoin koers ontploft. Zoals altijd, de tijd zal het leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *