Het snelste internet heb je in… Emmen!

Willekeurige internetter uit Emmen
Het Drentse plaatsje is het beste ‘connected’.

Inwoners van Emmen, Maastricht of Amersfoort hebben beschikking over de beste internetverbinding van Nederland. Dit blijkt uit een onderzoek van internetvergelijker Breedbandwinkel.nl. Volgens de site noteert Emmen een gemiddelde downloadsnelheid van 28,2 megabit per seconde. Not bad.

Onderaan de lijst bungelen Amsterdam, Zaanstad, Groningen en Apeldoorn. Laatstgenoemde heeft de meest dramatische internetverbinding van Nederland, met een gemiddelde van slechts tien megabit per seconde.

Het onderzoek onder internetters in de 25 grootste steden toont aan dat er nog steeds grote verschillen zijn in internetsnelheid per gemeente (joh!). Toch verkopen internetaanbieders overal dezelfde standaardpakketten met gelijke snelheden, die ze vervolgens niet kunnen waarmaken. Ook hier geen verassing, maar goed dat het nog eens wordt aangekaart, dunkt ons.

Totdat we hier Google Fiber met belachelijke down- en uploadsnelheden hebben mogen we van ISP’s verwachten dat ze toch iets beter aangeven wat de échte snelheden zijn. De gemeente waar dit het meest afwijkt is Tilburg. Daar krijgt de gemiddelde abonnee nog geen derde van de downloadsnelheid die de aanbieder belooft, namelijk 32,7%. Hierna volgen Apeldoorn (36,1%) en Arnhem (38,5%).

Foto: Redittor uit de VS laat zijn Google Fiber-pr0n zien

24 reacties

  1. Emmenaar hiero, met een doodgewoon alles in 1 pakketje van Ziggo. Totaal geen klachten over de snelheid inderdaad. En ze gaan hier binnenkort nog glasvezel aanleggen ook 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *