Musicoin: het tijdperk van digitale muzikanten is hier

Het tijdperk van digitale straatmuzikanten is hier
Opbrengsten gaan direct naar de muzikant!

Ga naar een wereldstad als bijvoorbeeld Amsterdam, New York, Parijs of Berlijn en je komt ze tegen: straatmuzikanten. Gepassioneerde artiesten die vrijblijvend de straat opvrolijken met een muzikale noot. Als blijk van dank gooi je een muntje (of muntjes) in een hoedje, muts of op een schaal. Zo kunnen ook straatmuzikanten blijven voortbestaan.

Wat als je dit concept naar de huiskamer brengt, in het digitale tijdperk waar we nu in leven? De partijen The Musicoin Project en ROCKI hebben dit gedaan door een slimme speaker te ontwikkelen genaamd Volareo. Deze speaker is verbonden met blockchain technologie. Luisteraars kunnen als blijk van waardering geld overmaken dat direct bij de artiest terechtkomt. Het concept van de straatmuzikant is zo gedigitaliseerd. Uiteraard kan dit ook gelden voor grote en reeds bestaande muzikanten, popsterren kunnen zonder tussenkomst van Spotify, Apple, Google of Amazon, direct geld verdienen.

Muziek afspelen via Musicoin kost momenteel 0,10 dollarcent. Met Volareo kunnen luisteraars als blijk van waardering een fooi overmaken naar de artiest. Door te klappen in de handen pikt de slimme speaker op dat je fooi wil geven. Daarnaast is het mogelijk om geld over te maken via een app op je smartphone.

Musicoin is overigens een cryptomunt en is ook bekend onder de afkorting $MUSIC. Meer dan 2.500 artiesten hebben zich inmiddels via Musicoin ingeschreven voor het project. De Volareo komt met een uniek walletadres en 10 dollar startgeld voor muzikanten. Het is de bedoeling dat de slimme speaker tegen het einde van 2018 wordt geleverd. Pas wel op met enthousiaste huisgenoten of vrienden in de kamer. Als iedereen gaat klappen ben je snel blut.

UPDATE 15-08-2018: de Rotterdamse startup Volareo heeft vandaag de speaker aangeboden op indiegogo. Eén op de zes Amerikanen bezit al een slimme speaker en in de toekomst zullen spraakgestuurde speakers gemeengoed zijn. Deze speakers respecteren de privacy van de gebruikers echter niet altijd. Volareo, de Nederlandse uitdager van Amazon’s Alexa, doet dat wel. Bovenal is deze speaker onafhankelijk en maakt het gebruik van de blockchain, waarmee het ervoor zorgt dat muzikanten sneller en eerlijker betaald worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *