Het toetsenbord uit Android L is al te downloaden

Het toetsenbord uit Android L is al te downloaden
Kan jij ook niet wachten op de nieuwe versie van Android? Dan kun je dankzij een ontwikkelaar al een klein voorproefje nemen.

Zo heeft de ontwikkelaar Shen Ye het toetsenbord uit de developer preview van Android L weten te halen. Deze heeft hij vervolgens beschikbaar gemaakt als een app die nu te downloaden is via de Play Store van Google. Waarschijnlijk zal Google zelf ook nog met een aparte versie komen van zijn toetsenbord zodra Android L voor iedereen beschikbaar is.

Met de nieuwe design richting van Google, die ze Material hebben genoemd, zien we dat de toetsen allemaal tegen elkaar aan liggen. Er wordt dus geen onderscheid meer gemaakt tussen de toetsen. De toetsen hebben ook een nieuwe kleur gekregen en zien er vrij simplistisch uit. Of we de natuurlijke effecten ook terug gaan zien op het toetsenbord, zoals de rimpel- of kringen-in-water-effecten als je ergens op drukt is niet bekend.

Voor de gebruikers van een Nexus 5 en Nexus 7 is er al een bètaversie van Android L beschikbaar. Alle andere gebruikers moeten nog tot aan het einde van dit jaar wachten. Wanneer de exacte release is, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *