Hier beschikt de Galaxy Note 8 niet over

Auteur: , 2 Reacties
Hier beschikt de Galaxy Note 8 niet over

En dat is best wel jammer.

Doordat Samsung de Galaxy Note 8 heel snel wil uitbrengen, is het onvermijdelijk dat er een aantal dingen niet beschikbaar zullen zijn op de Galaxy Note 8.

Het zou goed kunnen zijn dat de Note 8 niet zal beschikken over de geweldige on-screen vingerafdruksensor omdat de technologie nog niet zo ver is. Het zou ook kunnen zijn dat de Note 8 niet gaat beschikken over het nieuwste Android besturingssysteem, Android O, omdat het niet past in Samsung’s versnelde schema.

Een screenshot van de benchmark op HTML5test laat zien op de website Slashgear dat de Galaxy Note 8 zal draaien op Android 7.1.1. HTML5test is niet hetzelfde als Geekbench, dus er is niets anders te zien dan dat de telefoon 488 van de perfecte 555 scoort. De test is gegaan op een 5.2 versie van Samsung’s eigen browser op een SM-N950F. De Galaxy Note 7 heeft als modelnummer SM-N930.

Dat Samsung nummer 4 skipt is geen toeval. Het nummer schrijf je namelijk als si in Mandarijns en je spreekt het uit als su. Su betekent dood en fabrikanten vermijden dit cijfer dus vooral om tegenvallende verkopen in Aziƫ te vermijden.

Het feit dat de nieuwe Note telefoon gaat draaien op Android 7.1.1 is jammer voor veel Android fans. Er is alleen niets aan te doen.

Android O pas uit in het derde kwartaal van het jaar. Zelfs als Samsung de Note 8 pas in September lanceert, zal hij waarschijnlijk nog op Android 7.1.1 draaien. En aangezien Samsung veel verandert aan de standaard Android versie zal het bedrijf het waarschijnlijk niet riskeren om vertraging te krijgen doordat deze veranderingen op een nieuw besturingssysteem getest moeten worden.

Misschien is een belangrijkere vraag of de Note 8 geupdate zal worden naar Android O zodra deze uit is.2 reacties

De rede dat ze nummer 4 skippen net als ze bij het serienummer van de S4 deden (I9500) is omdat het cijfer 4 ongeluk brengt in Aziƫ. Dat is dezelfde rede waarom OnePlus de 5 uitbrengt als opvolger van de OnePlus 3/3T.
@rainwormnl: Bedankt voor de info. Het is toegevoegd aan het artikel :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).