Hier betaal je met de NL cryptomunt Gulden in Groningen

Gulden
De noordelijke stad beschikt vanaf heden over diverse horeca gelegenheden die de digitale munt accepteren.

Vaak worden studentensteden verbonden aan innovatie. Denk aan Eindhoven, Delft, Rotterdam en ook Groningen. Dit nieuwtje heeft niets met studenten te maken, maar wel met innovatie. De Nederlandse cryptomunt Gulden kan voortaan gebruikt worden als nieuw betaalmiddel in Groningse kroegen.

Het gaat om Dinercafé Soestdijk, Café De Kale Jonker, Cappuvino, Eetcafé Diep, Café ’t Vaatje, Café de Klikspaan, Stardust en Kokotoko, aldus Gulden op sociale media. Via de Gulden app op de smartphone kan een QR code worden gescand aan de kassa. De ondernemer kan zelf bepalen of de transactie van de klant in Gulden of in euro’s uitbetaald moet worden. De portemonnee met pinpas of contant geld kan thuisblijven. Vergeet echter niet je identiteitsbewijs mee te nemen als je een pintje gaat drinken. De horecagelegenheden zijn niet de eerste acceptanten van de Gulden in Groningen. Onder meer fietszaak Mister Vélo accepteert de digitale munt ook.

Naast een smartphone app, is Gulden tevens beschikbaar op de computer met een desktop app. De app op de smartphone kan bijvoorbeeld fungeren als portemonnee en de app op de computer als spaarpotje. Later deze maand rolt Gulden een nieuwe update uit. Meer informatie over de aanstaande verbeteringen lees je in DIT artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *