Hier, de iPhone 5S met vingerafdrukscanner

Hier, de iPhone 5S met vingerafdrukscanner
Op dinsdag 10 september gaat om 19:00 uur Nederlandse tijd het Apple-evenement van start, waarover iedereen het inmiddels eens is dat dit het moment is waarop Apple de S-versie van de iPhone 5 aankondigt. Grote verandering: de homeknop, want die krijgt een vingerafdrukscanner.

AuthenTec

Nadat Apple in 2012 het Amerikaanse bedrijf AuthenTec overnam, specialisten in soft- en hardware op het gebied van vingerafdrukscanners, begon de geruchtenstroom op gang te komen. In de afgelopen tijd zijn er daarnaast nog diverse componenten van de 5S gelekt die de vermoedens keer op keer bevestigen: er komt een scanner voor de print op je vingers in de homebutton van iPhones.

Onlangs riep Fox News-presentator Clayton Morris op basis van zijn bronnen dat deze homebutton een zilveren rand zou krijgen. Nu zien we op de foto’s van C Technology verpakkingen van de iPhone 5S die dit inderdaad bevestigen. Andere groter veranderingen aan het uiterlijk zijn, eh, wacht, die zijn er niet. Of de ring ook in verschillende kleuren komt – net als het iDevice zelf – is nog niet bekend.

De iPhone 5S is vanaf 20 september te koop.

iPhone 5S met vingerafdrukscanner

iPhone 5S met vingerafdrukscanner

Nog geen reacties

  1. Dat is echt bijzonder handig! Want wat ik altijd heel erg lastig heb gevonden bij de ouderwetse handeling is het scherm handmatig ontgrendelen door te vegen…

  2. Ik vind het een must-have op een laptop sinds ik een HP DV6 met een sensor er op heb. Gewoon even je vinger over schuiven en je bent binnen, en als je vingerafdruk niet opgeslaan is gewoon paswoord invoeren.

  3. bij de Galaxy Note III was er ook sprake dat deze een vingerscanner had…en het is ook niet. En omdat een iphone eigenlijk een dure Samsung is ben ik benieuwd dat het bij de 5S komt.

    als men binnenkort dus belangrijke info nodig heeft op een iphone hakken ze gewoon de vinger af van die grote CEO of Celeb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *