Hier is Apple Maps concurrent Google Maps voorbij

Hier is Apple Maps concurrent Google Maps voorbij
Google, de gigant als het gaat om navigatie-apps met Maps, is van de troon gestoten. Niet op het aantal gebruikers, maar op een ander gebied

Het geplaagde Apple Maps kende jaren geleden een valse start, maar is inmiddels een zeer respectabel alternatief op Google Maps en Waze. Zeker als je in de Verenigde Staten woont, waar Apple vol aan het inzetten is met zijn navigatie-app.

Niet zo vreemd is het dan ook dat Apple concurrent Google heeft verslagen. Google heeft nog steeds meer gebruikers dan Apple Maps, maar Apple Maps biedt wel meer details op de kaarten. De navigatie-applicatie is met de komst van iOS 12 flink opgefrist. De details staan nog wel in de kinderschoenen. Pas 3,1 procent van de gehele Verenigde Staten zijn in detail in kaart gebracht. Het gaat hier voornamelijk om Noord-Californië. Apple weet bijvoorbeeld gras weer te geven op middenberen bij snelwegen. Google Maps heeft dit niet. Ook andere details met betrekking tot de natuur worden veel beter weergeven op Apple Maps.

Het is slechts een heel klein begin, die Apple stapje voor stapje zet. Het techbedrijf uit Cupertino weet zich in elk geval op originele wijze te onderscheiden, in ieder geval in Californië. Het zal zeker nog wel jaren duren voordat ook de rest van de wereld dit soort gedetailleerde kaarten krijgt te zien op Apple Maps. (via The Verge)

2 reacties

  1. Hier is nog een leuke!
    Apple maps vraagt om een login voor ik hem in de browser mag gebruiken lol.
    Sterker nog, de eerste “Google result” was van de ios app product page :’)

    Komt niet eens in de buurt van de toegankelijkheid en opties van de echte Maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *