Hier krijgen Bitcoin miners een extra dure energierekening

Auteur: , 3 Reacties
Hier krijgen Bitcoin miners een extra dure energierekening

Energiemaatschappijen zijn er niet zo blij mee.

Bitcoin minen kun je vergelijken met het hebben van een wiet plantage. Het kost veel stroom, de boel moet constant draaien en het levert geld op. Het grote verschil is dat het minen van Bitcoin geen misdaad is en dus doen veel meer mensen het.

Dit heeft gevolgen voor het elektriciteitsnet. In New York zijn ze er klaar mee. De New York state Public Service Commission heeft maatregelen genomen om het minen van crypto’s tegen te gaan. Miners kunnen voortaan een extra hoge energierekening verwachten omdat ze het elektriciteitsnet zwaar belasten.

Met deze maatregel hopen de autoriteiten te voorkomen dat de prijzen voor energie omhoog moeten en dat niet-miners gestraft worden door het kleine groepje miners dat wel zoveel energie verbruikt.

New York kent diverse mine-bedrijven die op grote schaal crypto’s minen. Het gaat hier dus niet om een computertje dat 24/7 aanstaat, maar tientallen computers die op grote schaal aan het werk zijn. De nieuwe maatregel moet voorkomen dat nog meer crypto-bedrijven uit de grond schieten en het energienet nog zwaarder belasten. (via Utility Dive)3 reacties

En hoe kan je dit constateren?
Hebben ze een mining detector, om door muren te kijken?
@pawarana: Simpel, door groot verbruikers te gaan controleren op de bron van het verbruik.
Bedrijven/fabrieken waarbij dat reeds bekend was slaat men over maar met name de recentere bedrijven zijn op die manier best te controleren.
Het moge duidelijk zijn dat een Bloemist, Tandarts praktijk, auto garage, etc etc NIET 24/7 een zware net belasting dus ze zijn relatief eenvoudig te vinden.
Dus die extra omzet willen ze liever niet?!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).