Hier worden DJs blij van: Technics SL-1200 keert terug

Auteur: , Geen reacties
Woep woep woep

En natuurlijk is hij nog beter.

Je vindt hem bij alle DJ’s die met vinyl draaien, de Technics SL-1200 platenspeler. Het is een van de weinige decks die een rechtstreekse aandrijving heeft. Zes jaar geleden verdween de Technics van de markt en niet veel later verdween de complete fabrikant. Vorig jaar werd het bedrijf weer opnieuw gelanceerd, maar ze vertelden toen dat ze de SL-1200 niet opnieuw konden gaan maken.

Nu is het dus toch zo ver. Door de stortvloed aan vragen naar het apparaat is Technics toch gezwicht. En hoe: de nieuwe SL-1200G en SL-1200GAE zijn verder verbeterd. Zo is het gewicht van het geheel teruggebracht en wordt de snelheid nu verder gecontroleerd door verschillende microprocessoren. Het teruggebrachte gewicht is niet terug te zien in de draaischijf zelf, want die is zwaar: daardoor werkt hij al een vliegwiel en kan de snelheid mooi constant blijven.

De SL-1200G is de normale versie en ter gelegenheid vanhet 50-jarige jubileum van de analoge muziekmaker is er een gelimiteerd Anniversary Edition met een magnesium arm in plaats van een aluminium arm. Daarnaast zijn de 1.200 exemplaren allemaal genummerd. Bizar genoeg is de gelimiteerde oplage net zo duur als de gewone variant. Dus ren naar de winkel om de jouwe vast te leggen. Oh ja, je moet wel $4.000 meenemen. Ben je niet meer afhankelijk van de CD-spullen van Pioneer.

Bedankt voor de tip Sacha!Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).