Hier wordt de Bitcoin weer gemanipuleerd

Auteur: , Geen reacties
bitcoin-koers-daalt-long-optie-liquidatie

Domino's pizza biedt verzachting bij dalende koersen.

Cryptobeurs Bitmex biedt de mogelijkheid om opties op de Bitcoin te schrijven. Zogenoemde ‘long’ opties bieden de mogelijkheid om de Bitcoin later tegen een vooraf vastgestelde prijs te kopen. Dit heeft natuurlijk alleen zin als de prijs op de beurs dan hoger ligt. Wanneer de koersen wordt zo’n optie natuurlijk niet verzilverd, maar geliquideerd. In andere markten is het verboden om zomaar orders terug te trekken (en moet je de optie aanhouden tot de vooraf vastgestelde expiratiedatum), in crypto is dit echter anders.

Vandaar dat de koersdaling van de Bitcoin, die we vandaag zien, leidde tot een fikse liquidatie van zogenaamde ‘long opties’ op Bitmex. Er verviel $ 80 miljoen. Wanneer zoiets gebeurt leidt dit onherroepelijk tot teleurgestelde beleggers en dat zien we vandaag terug in de live koersen, die ik om 16.40 uur vastlegde.

bitcoin-altcoins-dalen-liquidatie-long-options

Zoals we zien gaan de dagkoersen van zowel de Bitcoin als de Altcoins in de min en worden ook de weekkoersen negatiever. Dit belooft niet veel goeds en analisten verwachten dan ook dat de Bitcoin richting EUR 9.000,- gaat. Het wordt dus toch wachten op de volgende rally.

Voor hen die daarover treuren heeft Domino’s Frankrijk een leuke actie om het verlies goed te maken. Het is in Frankrijk traditie om bij een 30-jarig jubileum parels te geven. Ook Domino’s geeft cadeaus weg, maar omdat men tegelijk met het 30-jarig jubileum Blockchain in gaat zetten om de voedselkwaliteit te garanderen heeft men bij de hoofdprijs de parels ingeruild voor € 100.000, desgewenst uit te betalen in Bitcoin. Nu investeert Domino’s wel vaker in techniek, dus wie weet wat voor verrassingen de Blockchain brengt.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).