High end specs van smartphone Android oprichter gelekt

Smartphone
Naast een vrijwel randloos design moet de ‘Essential smartphone’ ook een ware krachtpatser worden.

Enkele weken geleden lekte Andy Rubin een teaser via zijn social media waarin een vrijwel randloze smartphone te zien was. De oprichter van Android en voormalig werkgever van Google timmert naar verluidt aan de weg om met zijn nieuwe bedrijf Essential Products Inc. de smartphonemarkt te (her-)veroveren.

De specificaties van de aanstaande ‘Essential’ smartphone lijken nu ontdekt te zijn via Android benchmarking tool GFXBench. Volgens de gegevens gaat het om een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1312 pixels en een aspect ratio van 80:41 (bijna 2:1 zoals de LG G6), een Snapdragon 835-chipset met 2,2GHz octacore-processor en 4GB RAM.

Foto’s schiet het te verschijnen toestel met een 12 megapixel-camera en een 7 megapixel frontcamera, die allebei in 4K-kwaliteit kunnen filmen. De Essential smartphone draait vermoedelijk Android Nougat 7.0 uit de doos. Volgens 9to5Google wordt het een modulair toestel (vergelijkbaar met de Moto Z) en beschikt het toestel over een drukgevoelig scherm, vergelijkbaar met 3D Touch van Apple.

Essential benchmark

Hoewel de benchmark enkele maanden oud is en er wat rare details in staan (10GB aan intern opslaggeheugen lijkt onwaarschijnlijk), ziet het merendeel er betrouwbaar uit. Het is nu vooral wachten op officiële info rondom het interessante project van Andy Rubin en zijn bedrijf.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *