Hij komt, de 1 Terabyte SD-kaart!

Sandisk 1TB
Western Digital Corporation, marktleider in technologieopslag, onthult vandaag het prototype van de SanDisk 1TB terabyte (TB) SDXC kaart.

Twee jaar geleden toonde Sandisk deze 512GB kaart op de IBC-conferentie in Amsterdam, vandaag laten ze een 1TB versie zien op de Photokina beurs in Cologne. Wanneer de kaart in productie gaat is echter nog niet duidelijk.

Kaarten met een hogere capaciteit bieden meer mogelijkheden voor professionele videomakers en fotografen; zo krijgen ze meer mogelijkheden om de hoogste kwaliteit content te creëren (denk aan trends als 4K, 8K, VR en 360-graden opnames), zonder kaarten te vervangen. “Een paar jaar geleden leek de capaciteit van 1TB op een SD-kaart nog iets onmogelijks… Het biedt de mogelijkheid meer op te kunnen slaan zonder onderbreking, waardoor onze workflow makkelijker en sneller wordt. Daarbij vermindert het de zorgen om ook maar iets te missen omdat we onze kaart moeten verwisselen”, zegt Sam Nicholson, CEO van Stargate Studios en lid van American Society of Cinematographers. Nu alleen nog even wachten tot men dit soort hoeveelheden ook kan gebruiken bij een overvolle iPhone.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *