Hipster-alarm! Gehackte cassettespeler speelt Spotifymuziek

Spotify-Cassettespeler
Oude tijden herleven met deze cassettespeler, die gelukkig gewoon muziek van Spotify streamt.

Een kleine Raspberry Pi computer tilt deze bijna antieke muziekspeler naar de 21ste eeuw. De Britse techneut Matt Brailsford combineerde een Raspberry Pi met Spotify en NFC tags, om een media server te bouwen die verschillende afspeellijsten afspeelt als je van cassette wisselt.

Aan de binnenkant van de cassettespeler is dan ook weinig meer over van het origineel. Daar moest ruimte gemaakt worden voor de draadjes, circuits en de NFC Tag Reader. Zodra je de speler opstart hoor je een piepje, wat betekent dat er gezocht wordt naar afspeellijst in Spotify. Als je er vervolgens een cassette in stopt, wordt de ID tag van het bandje gelezen, waarna de bijbehorende playlist op Spotify erbij gehaald wordt. In onderstaande video kun je zien hoe dat werkt.

[gv data=”dX4rxSc7nn0″][/gv]

Alle knoppen op de speler werken nog, zodat je kunt afspelen, pauzeren en nummers kunt skippen. Om de retro-ervaring compleet te maken hebben de bandjes zowel een A als een B-kant, zodat er twee afspeellijsten op één cassette passen. Ben je benieuwd naar meer uitvindingen van Brailsford? Neem dan eens een kijkje op zijn blog met de toptitel ‘Circuitbeard‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *