Hitachi gaat de snelste lift ter wereld bouwen

Hitachi gaat de snelste lift ter wereld bouwen
Voor het nog te bouwen Guangzhou CTF Finance Centre in het hart van Guangzhou, China, heeft Hitachi een nieuwe ultrasnelle lift ontwikkeld.

Met een snelheid van 72 km/h heeft de lift zijn topsnelheid bereikt en ben je binnen 43 seconden op de 95ste verdieping. Het flatgebouw zal in totaal 530 meter hoog worden en twee van deze supersnelle liften krijgen.

Hitachi heeft voor de lift een luchtdruksysteem ontwikkeld om het ‘poppen’ van de oren tegen te gaan. Dit fenomeen kennen we ook als we opstijgen of landen met een vliegtuig. Daarnaast heeft Hitachi een nieuw remsysteem moeten ontwikkelen, dit vooral vanwege de hoge snelheden. Het remsysteem met de naam Governor, moet ervoor zorgen dat tijdens een noodsituatie de lift op tijd stilgezet kan worden.

Of je binnen de 43 seconden je lunch weet binnen te houden als je naar boven ‘vliegt’ is onduidelijk. De lift krijgt naast alle veiligheidssystemen ook actieve geleiderollen. Dit moet resulteren in een “comfortable ride even during high-speed operation” volgens Hitachi.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *