Hitchbot lift in zijn eentje door Canada

Auteur: , 1 Reactie
hitchbot

Deze koddige Hitchbot gaat al liftend heel Canada door, mensen kunnen blijkbaar niet wachten om deze eenzame robot een handje te helpen.

De charmante LED-glimlach van Hitchbot doet wonderen, want aan zijn Twitter-account te zien, nemen tal van nieuwsgierige mensen hem mee. Zijn doel is om een afstand van vierduizend mijl af te leggen, 6437 kilometer dus, door zelf alleen maar zijn duim langs de kant van de weg uit te steken. Hij begon in Halifax en is goed onderweg naar Nova Scotia.

Als je besluit om de lachende bot mee te nemen, dan krijg je instructies om naar een website te gaan. Daar staat hoe je met de Hitchbot om moet gaan en waar je hem af kunt zetten. Als hij plaatsneemt op de bijrijdersstoel, maakt hij dankzij spraakherkenning een praatje met bestuurders. Ook wordt er elke 30 minuten een foto geschoten, die naar het hoofdkantoor gestuurd wordt.

Mens en robot
David Harris Smith en Frauke Zelle hebben Hitchbot in elkaar gezet om te onderzoeken hoe de relatie tussen mens en robot anno 2014 in elkaar steekt. Als we alle hilarische foto’s op Instagram en Twitter mogen geloven zit dat tegenwoordig wel goed. Volg zijn avonturen via deze link en deze link.1 reactie

“Hij begon in Halifax en is goed onderweg naar Nova Scotia?” Lijkt me stug, Halifax is de hoofdstad van NS.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).