Hoe de Apex Legends-devs de game perfect updaten

Apex devs zijn goed bezig
Kijk Epic Games, zó doe je dat.

Al sinds ik met een (spel)computer overweg kan ben ik een gamer en in die tijd heb ik veel ontwikkelaars zien komen en gaan. De meeste studio’s waren okay, sommige geweldig en andere verschrikkelijk. Apex Legends-ontwikkelaar Respawn laat (wederom) zien dat ze precies weten hoe het moet.

Community-manager Jayfresh laat namelijk in een Reddit-post weten wat de meest recente update allemaal met zich meebrengt. Althans, het zijn meer dan simpele patch-notes, want hij gaat tevens in op klachten van de community, problemen met de game en de toekomst van Apex Legends met betrekking tot de Battle Pass.

En warempel, Respawn heeft mijn artikel ‘5 dingen die Apex Legends moet doen om de beste te blijven‘ ongetwijfeld gelezen, want drie van de vijf punten worden in meer of mindere maten aangepakt. Zonder geheimzinnigheid en met volledige transparantie heeft Jay het over de hitboxes en hij maakt dan ook bekend dat er hard aan gewerkt wordt. Natuurlijk is dat in zekere maten een standaard reactie, maar Respawn erkent het probleem, geeft suggesties van hoe het aangepakt gaat worden en maakt één duidelijke melding: voorlopig moeten jullie geduld hebben.

Maar Yannick, moet een ontwikkelaar er niet juist direct iets aan doen?! Nou, ja en nee. Het is een behoorlijk substantieel probleem dat de gameplay in de weg kan zitten, maar Respawn is niet zoals bijvoorbeeld Fortnite-ontwikkelaar Epic Games; die laatstgenoemde brengt zo nu en dan compleet waardeloze patches uit.

Respawn denkt na, test, test nog een keer en herontwerpt om vervolgens weer te testen. Ze brengen niet zomaar een grote update uit die de game volledig omgooit, om het vervolgens weer terug te draaien. En ja, dat gebeurt bij Fortnite zeer regelmatig. Pas een maand na de lancering van de game wordt bijvoorbeeld flink gekeken naar de meta, de manier waarop spelers doorgaans spelen.

Iedereen die Apex speelt weet dat de Peacekeeper (shotgun) en Wingman (pistol) ontzettend krachtig zijn in de juiste handen. Daar wordt al langer over geklaagd, maar Respawn liet de meta eerst even stabiliseren; iedereen moet de game nog leren spelen aan het begin, dus om gelijk een gun aan te pakken of er zelfs uit te gooien is onzin.

Nu zijn de Peacekeeper en Wingman generft. Die eerste schiet nu evenals de Wingman minder snel terwijl het pistool ook minder accuraat is gemaakt. Nu had een onervaren ontwikkelaar gelijk twee belachelijke guns in de game opgekrikt; de P2020 en Mozambique zijn de zwakste wapens in de game. Maar Respawn heeft een duidelijk doel voor ogen en laat de wapens voor wat ze zijn: early game guns die – zonder attachments – in elk geval beter zijn dan meppen. Later hebben ze – met attachements – ook nog een plek.

Tot slot eindigt deze lofzang voor Respawn met een aankondiging, of eigenlijk het gebrek daarvan. De ontwikkelaar zegt in dezelfde post dat de Battle Pass er voorlopig nog niet aan komt. De seasons die we onder andere kennen van Fortnite zullen pas beginnen wanneer de grootste problemen (hitboxes en crashes) zijn opgelost.

Kortom, ontwikkelaars, zó update je een game. Niet met radicale veranderingen, extreme toevoegingen of verwijderingen en lijsten aan patch notes, maar met kleine tweaks en heel veel geduld. Respawn bewijst wat mij betreft voor eens en voor altijd dat mijn favoriete game van dit moment in goede handen is. En ik zal niet de enige van die 50 miljoen spelers zijn die zo denkt.

Lees ook: Apex Legends: de 11 gelekte karakters (en abilities)

Eén reactie

  1. Deze game vervult een behoefte waar veel gamers naar uit zaten te kijken. Precies wat hier in dit artikel wordt beschreven, is wat ‘wij’ als gamers willen. Luisteren naar elkaar, om zo een nog beter product(game) te creeren. Ben echt helemaal weg van de game. Er is alleen 1 nadeel voor mij persoonlijk, en een hoop gamers op de PC: Geen support voor AMD Phenom processoren. De game Anthem had dit in eerste instantie ook, maar sinds de laatste update, kunnen ook ‘wij’ van Anthem gebruik maken op de PC. Het zou van Respawn nog grotere helden maken als ze de wat oudere gen. processoren ook gaan ondersteunen. Gok alleen dat zit niet zal gebeuren:

    “Apex Legends cannot run on PCs using an AMD Phenom (or older) processor. We’re sorry if this means you can’t play with your current PC (trust us, we want you to play the game as much as you do). For information about the minimum and recommended PC requirements, please check out our article here (https://www.ea.com/games/apex-legends/about/pc-system-requirements).

    bron:
    https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues/AMD-Phenom-Crash-to-Desktop-after-choosing-training-or/td-p/7419153

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *