Hoe deze geflopte game langzaam Twitch overneemt

Arrrrrrr
Wordt dit dé Twitch-game van 2019?

Sea of Thieves moest dé exclusive voor Microsoft worden maar trok bij de launch begin 2018 vooral bekijks vanwege de gigantische potentie, maar karige uitwerking. De online game over piraten, berust op sociale interactie en grappige situaties, maar had verder niet veel te bieden. Toch is deze geflopte game langzaam uit aan het groeien tot Twitch-knaller. Hoe dan?

Sea of Thieves had alles met zich mee: een toffe nieuwe setting, unieke stijl, hilarische gameplay, veel media-aandacht en een goed gecontroleerde hype-cyclus. En toen dropte de game, speelde recensenten het een paar uurtjes en kwamen er achter dat al die vooraf gevoerde informatie heel bewust was toegediend. Er zal niet veel meer in de game dan dat we al gezien hadden; we kregen geen topje van de ijsberg te zien, maar het gehele ijsklontje.

Laten we wel wezen, Sea of Thieves flopte niet helemaal. De game, ontwikkeld door Rare en uitgegeven door Microsoft Studios, wist zichzelf nog net in de top 10 bestverkochte Xbox One-games te knokken, wat wellicht vooral met de aandacht van de laatste maanden van 2018 te maken had.

Afgelopen december kwam de ontwikkelaar met een update – Shrouded Spoils – die eigenlijk alle kritiek op de game wegnam. Het was niet meer oppervlakkig, leeg en eentonig, maar werd door de update rijk, uitgebreid en een stuk dieper. Dat trok de aandacht van een hoop games (de game-servers waren al die tijd behoorlijk dood) en grote streamers. Eén man in het bijzonder wist de aandacht weer op dit ondergewaardeerde pareltje te leggen.

[gv data=”r5JIBaasuE8″][/gv]

Summit1g werd bekend als professioneel CS:GO-speler, maar vertrok al snel om zijn andere passie na te jagen: gamen voor mensen. Hij deed dit via Twitch en groeide in 2018 uit tot een van de grootste streamers op het platform (hij moet concurreren met deze rijke stinkerd). Met de update trok Sea of Thieves niet alleen oude spelers, maar ook jongens die de game onder de aandacht zouden brengen voor nieuwe landrotten die de zeven zeeën zouden willen verkennen.

En zo baande Sea of Thieves zich een weg van onderpresterend geldtrekkertje naar Twitch-topper. De game staat dan ook zeer regelmatig in de top 10 best bekeken games of het streamingplatform. Vergis je niet, die top 10 wordt onder andere gedomineerd door grote jongens als Fortnite, Overwatch, League of Legends, Dota 2, CS:GO en Call of Duty.

Sea of Thieves gaat daarmee uiteindelijk na een stormachtige start een zeer zonnige horizon tegemoet.

Nog geen reacties

  1. Meh, ik betwijfel of deze game echt aanslaat bij het grote publiek. Je kan deze game niet ‘eventjes’ spelen, je moet er uren voor gaan zitten. ook is er zonder vrienden geen bal aan. Dan heb je ook nog de kans dat je door 1 foutje weer 6 uur aan het werk bent, terwijl je in fortnite/overwatch/cod gewoon een nieuw potje start.

    • @gwnbmw: Enerzijds heb je gelijk; je moét het met vrienden spelen om er aller uit te halen (of met randoms het wagen, maar dat is in de piratenwereld niet altijd een feest :P) maar de game is zo ontwikkeld dat iedereen het kan spelen. Het is simpel, de graphics zijn prachtig en toegankelijk en zo’n streamer exposure (Summit heeft iets van 30 miljoen volgers) kan zo’n game echt optillen. Dat is al langzaam aan het gebeuren. De vraag is hoe ver dit dan doortrekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *