Hoe disco-doof ben jij? [video]

Auteur: , 4 Reacties
Wat zeg je?

We houden hier allemaal van lawaaimakers in de breedste zin van het woord. Vaak genoeg kijken we naar dikke koptelefoons, of luisteren we naar steeds dronkener-wordende bands. Maar wie hier staat er wel eens bij stil wat dit met je oren doet?

Het maakt niet uit hoe goed je koptelefoon (of de muziek die je er doorheen blaast) is als je het toch niet hoort. Mensen die geregeld in luidruchtige omgevingen werken, dragen gehoorbescherming. Logisch, als je naast een stampende scheepsdiesel of rammend apparaat staat. Maar veel jongeren zoeken juist dit soort volumes op, vrijwillig, elke keer als ze naar een concert of de disco gaan.

Maar weinig staan er bij stil dat alle harde geluiden uiteindelijk schade aan je oortjes doen, ook al doet het niet direct au als je er in staat. Daar hebben de mannen van asapSCIENCE een video over gemaakt, die ook meteen test hoe goed jouw oortjes nog horen kunnen.

Tip: ga in een stille omgeving zitten, zet de video op 1080p en draag een goede koptelefoon. Ondergetekende (26 en zowel muziek- als racefan) haalde de 16.000 Hz niet meer.4 reacties

Dus als je met 19 jaar oud niet verder komt dan under 40 doe je het vast niet goed -.-
Ik hoop dat mijn telefoon speakers het gewoon niet aan kunnen want anders heb ik echt het gehoor van een bejaarde.
Dat valt me nog prima mee. Luister toch vaak heel hard m’n muziek via in-earphones en ga met grote regelmaat naar concerten. Ben 22 en kon 18000 Hz nog horen.
Schrok ff toen ik niet verder kwam dan 16000 (26j), toen ff op me telefoon gedaan en gelukkig tot 19.000hz. Het is dus heel erg speaker afhankelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).