Hoe disco-doof ben jij? [video]

Wat zeg je?
We houden hier allemaal van lawaaimakers in de breedste zin van het woord. Vaak genoeg kijken we naar dikke koptelefoons, of luisteren we naar steeds dronkener-wordende bands. Maar wie hier staat er wel eens bij stil wat dit met je oren doet?

Het maakt niet uit hoe goed je koptelefoon (of de muziek die je er doorheen blaast) is als je het toch niet hoort. Mensen die geregeld in luidruchtige omgevingen werken, dragen gehoorbescherming. Logisch, als je naast een stampende scheepsdiesel of rammend apparaat staat. Maar veel jongeren zoeken juist dit soort volumes op, vrijwillig, elke keer als ze naar een concert of de disco gaan.

Maar weinig staan er bij stil dat alle harde geluiden uiteindelijk schade aan je oortjes doen, ook al doet het niet direct au als je er in staat. Daar hebben de mannen van asapSCIENCE een video over gemaakt, die ook meteen test hoe goed jouw oortjes nog horen kunnen.

Tip: ga in een stille omgeving zitten, zet de video op 1080p en draag een goede koptelefoon. Ondergetekende (26 en zowel muziek- als racefan) haalde de 16.000 Hz niet meer.

[gv data=”VxcbppCX6Rk”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *