Hoe een 4chan-bericht de universiteit van Leiden platlegde

Hoe een 4chan-bericht de universiteit van Leiden platlegde
Het trollenforum doet weer waar het goed in is.

De politie rukte vanochtend massaal uit voor een mogelijke schietpartij op de universiteit Leiden. Bij verschillende faculteiten in de stad en bij een vestiging in Den Haag waren agenten zichtbaar aanwezig, gehuld in kogelwerende vesten.

Niet veel later dook op Twitter de bron van de schietpartijdreiging op. Een 4chan-troll had een bericht geplaatst op het /r9k board, waarin hij dreigt de uni overhoop te schieten. “Morgen om 10.05 uur open ik het vuur op de universiteit Leiden. Ik vertel niet op welke faculteit, dat mogen jullie raden.”

Hoe een 4chan-bericht de universiteit van Leiden platlegde

In de middag werd de beveiliging bij de Universiteit in Leiden weer opgeheven. “Er is geen aanleiding voor ons om nog langer daar aanwezig te zijn en de gebouwen nog langer te beveiligen. Alles is rustig”, aldus de politie.

Na de schietpartij in het Amerikaanse Orgeon vorige week, die eveneens op 4chan werd aangekondigd, is het begrijpelijk dat dergelijke internetdreigementen hoog worden opgenomen. Maar als ze voor iedere 4chan-post uitrukken gaan ze het nog druk krijgen. De site wordt momenteel namelijk overspoelt door school shooting-dreigementen. Immers, trollen gonna troll.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *