Hoe een Apple Watch het leven van deze jonge redde

Auteur: , 1 Reactie
Hoe een Apple Watch het leven van deze jonge redde

Paul Houle Jr. (17) is een van de eerste voorbeelden van hoe het monitoren van je hartslag per smartwatch best handig kan zijn.

Gratis reclame voor Apple in optima forma. Er doet een verhaal de ronde over een Amerikaanse tiener in het laatste jaar van zijn middelbare school, die onlangs na zijn American Football-training een vreemde pijn in zijn rug en borstkas voelde. Geen vreemde klachten voor beoefenaars van deze sport, dunkt ons, maar omdat de klachten aanhielden liet hij zijn Apple Watch een diagnose uitvoeren.

Wat bleek: DE APPLE WATCH REDDE ZIJN LEVEN!!1 Althans, dat is wat Amerikaanse media melden. De smartwatch is uitgerust met een hartslagmeter, waarop hij zag dat zijn hartslag 2,5 uur na de training nog 145 was. Extreem hoog, maar zou hij dat zonder smartwatch niet hebben gemerkt? Hij lichte zijn coach in, die met hem naar het ziekenhuis reed. Daar kreeg hij de diagnose rabdomyolyse, veroorzaakt door onder meer een tekort aan vocht. Als de 17-jarige tiener de volgende dag was gaan sporten was de kans groot dat hij in elkaar was gezakt. Voorgoed.

Nadat lokale media het verhaal oppikten kreeg Apple er lucht van, waaarop Tim Cook de opdracht van zijn PR-team kreeg besloot om met de jongen te bellen. Paul vertelde Cook dat hij van plan is om electrical engineering te gaan studeren, waarop Cook hem prompt een stageplek in Cupertino aanbood. Ook kreeg hij een iPhone 6s.1 reactie

ik ga ook zo’n verhaal ophangen. gratis iphone 6s en een stageplek.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).