Hoe een belegger onverwacht cryptomiljonair werd

Auteur: , Geen reacties
cryptomiljonair-bug-scam

Hij merkte het pas toen hij afstand moest doen van zijn miljoenen.

Kaique Nunes is een Braziliaanse cryptobelegger die zijn zaken regelt via cryptobeurs Bitcambio. Begin november gaf hij, zoals gewoonlijk, een aantal digitale orders. Bij deze orders zat ook een verzoek tot uitbetaling van 500 Braziliaanse Real (zo’n $125,-). Zijn verbazing was groot toen hij na enkele dagen gebeld werd met de opmerkelijke vraag of hij bij de notaris een verklaring wilde tekenen waarin hij Bitcambio toestemming gaf om de transactie ter waarde van 137 miljoen Real (zo’n $35,13 miljoen) te annuleren. De medewerker legde uit dat er een fout was gemaakt bij het uitvoeren van zijn transacties. Door een bug was dit enorme bedrag naar hem overgemaakt. De cryptobeurs had dit gezien en de transactie bevroren voor hij werd uitgevoerd. Gezien de grootte van het bedrag wilden de bank en de autoriteiten een verklaring van de klant dat hij instemde met de annulering.

Aangezien er regelmatig nieuws is over scams en fraude in zowel de cryptogemeenschap als de Braziliaanse bankenwereld ging Nunes niet zonder meer akkoord. Hij hield er rekening mee dat medewerkers via zijn rekening geld van de beurs wilden wegsluizen of dat er een phishing-poging werd gedaan waarmee men zijn toegang tot de cryptowallet wilde ontfutselen.

Hij besloot daarop om te achterhalen wie de software-leverancier van Bitcambio was. Hij nam vervolgens via social media contact op met de eigenaar van dit bedrijf en vroeg hem de bug te bevestigen. In een verklaring gaf de eigenaar van de software aan dat deze bug inderdaad had plaatsgevonden en dat de notariƫle procedure noodzakelijk is. Tevens bood hij aan alle kosten en een compensatie te betalen. Gerustgesteld heeft Nunes een afspraak gemaakt bij de notaris om de procedure in gang te zetten.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).