Hoe een Nederlandse blogger €45 miljoen waard werd

Hoe een Nederlandse blogger €45 miljoen waard werd
Van hipsterinternetter tot hippe Dropbox-concurrent.

Het is vandaag feest bij het Amsterdamse WeTransfer. De dienst, waarmee je in een handomdraai grote bestanden kunt versturen via e-mail, heeft een kapitaalinjectie van High Capital Europe binnengehengeld. Het zou gaan om een bedrag van 25 miljoen dollar, ruwweg 22 miljoen euro. Voor hoeveel procent van het bedrijf dat is betaald is niet bekend, maar de waardering van WeTransfer zou nu uitkomen op een bedrag tussen de 100 en 200 miljoen dollar.

Nalden

Wie er eigenlijk achter dit Nederlandse bedrijf zitten? Dat Bas Beerens (45) en Ronald Hans (30), die op het internet beter bekend is als Nalden en jaren geleden furore maakte met zijn blog Nalden.net. Onder meer door geregeld bij DWDD te verschijnen als internetdeskundige.

In 2009 begon hij in Amsterdam met WeTransfer, wat inmiddels is uitgegroeid tot een grote speler. De clouddienst wordt maandelijks door 25 miljoen mensen gebruikt en zijn er zo’n 30 werknemers bij het bedrijf in dienst. Sinds 2013 is het bedrijf winstgevend, aldus Beerens in het NRC vandaag, maar de omzetcijfers werden niet gedeeld.

Veel geld uit WeTransfer Plus

Veertig procent van de inkomsten bij WeTransfer zijn afkomstig uit advertenties die worden getoond op de up- en downloadpagina. De rest komt van zakelijke gebruikers die een tientje per maand betalen voor extra functionaliteiten en de mogelijkheid om grotere bestanden te versturen met WeTransfer Plus.

Nu de eerste investering binnen is, kan WeTransfer gaan uitbreiden in de VS, want daar is de groei exponentieel, aldus Beerens. Ondertussen rekende Quote voor hoeveel Nalden aan de investering ‘verdient’. Het zakenblad meent dat de heren ieder 30 procent van de aandelen hebben, dat tegen de huidige waardering €30 tot €60 miljoen waard is. Als ze de middenweg nemen, komen ze uit op 45 miljoen euro de neus. Niet slecht, voor een college drop-out met een internetverslaving.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *