Hoe goed is de accu van de Galaxy Note 9 in de praktijk?

Samsung Galaxy Note 9
De Samsung Galaxy Note 9 beschikt over een flinke accu, maar heb je daar in de praktijk iets aan of trekt het grote scherm ‘m alsnog snel leeg?

Android Central kreeg al voor de release een Note 9 en kon zo al een tijdje uitgebreid testen hoe de smartphone zich staande houdt. Is de accu halverwege de dag al aan het einde van zijn Latijn of haal je gemakkelijk twee dagen zonder in de buurt te komen van je oplader? Het antwoord ligt ergens in het midden.

Auteur Andrew Martonik stelt dat hij aan het einde van de dag doorgaans zo’n 20 tot 30 procent acculading over had. Hij deed daarbij niets om zijn accu te sparen: de display stond zo fel als nodig, alle accounts synchroniseerden op de achtergrond, de notificaties stroomden binnen en ook Wi-Fi en Bluetooth stonden aan.

Martonik ziet het niet zitten om te kijken hoe ver hij zou komen als hij wat zuiniger met de accu om zou springen. “Dit is geen telefoon die meerdere dagen meegaat. Dan zul je jezelf echt moeten beperken in je gebruik van de Note 9. De display is en blijft de grootste accuvreter en ook het Always On Display verbruikt zo’n vijf procent per dag.”

Gelukkig duurt opladen niet al te lang: met de meegeleverde oplader is de accu binnen 1 uur en 40 minuten weer vol. Met een krachtigere lader kun je daar nog wel wat minuten afschaven.

10 reacties

 1. Dus uiteindelijk gewoon net zo lang als mijn iphone X met veel kleinere batterij. Grappig.

  En dit geneuzel gaat maar door … mensen die zich blindstaren op accu’s. Hoe groter hoe beter … nope … het gaat om efficientie.

  • @dgh74: vergelijking van niks …
   Jouw gebruik en gebruik in artikel zijn onbekend en dus NIET te vergelijken.
   In tests met exact hetzelfde gebruik kwam de N9 met afstand het verste en mijlen verder dan een X.

   Wordt eens volwassen man.

   • @turbobrick: natuurlijk is een 1 op 1 vergelijking niet mogelijk. Maar ik heb je al eens meer verteld dat ik mijn X intesief gebruik … de hele dag door. Inclusief batterij slurpende games.

    Wanneer de reviewer hem ook intensief gebruikt op een dag en ongeveer op hetzelfde uitkomt … dan is het verschil dus niet wereldschokkend. En mijn settings zoals in artikel zijn gelijk.

    Sterker nog … de batterij van de note is veel groter … en het verschil niet wereldschokend … wat begrijp je Niet ?

    Een dag heeft maar 24 uur man … de batterij van de note is 50% groter in vergelijk tot x … maar gaat niet 50% langer mee.

    Leest eens reviews voor je blaat ( onvolwassen man ) … voorbeeldje : surfen op wifi 9.26 X / 11.16 note 9. Op 4G surfen verslaat de x de note. De iphone 8 (lcd) … verslaat de note en de x met een nog kleinere batterij. Hoezo 50% groter ??? Inefficientie ! Pas met video komt de ruwe battetij kracht tot zijn recht.

    Maar goed … dream on met je 4000 mAh en prettige dag verder.

    • @dgh74: er zijn genoeg testen waarbij verschillende smartphones dezelfde zware tasks te doen kregen en het verschil was overduidelijk.

     Niemand zegt dat je X het slecht doet met de accu, bovendien who cares ?
     Jij komt weer als een bok op de haverkist als er iets te melden is mbt Samsung.

  • @dgh74: Je “vergeet” dat de iPhone X een 5,7 inch scherm heeft en de Note 9 een 6,4 inch scherm heeft. Toch wel een serieuze lap groter. Op Tweakers heeft men een video laten afspelen tot zolang de batterij leeg was. De Note 9 deed zomaar eventjes 10 uur meer(!) dan de iPhone X, maar daar hoor ik je niet over.

   • @simonmc: waar het mij om gaat is dat ik al maanden fandroids hoor over de 4000 mAh batterij

    “Hahahaha die veel groter dat de iphone x “
    “Hahahaha die gaat vast 3 dagen mee … iphone x maar 1 dag “

    Etc etc etc

    En kijk nu … het valt allemaal nogal mee. Zelfde met snelheid. Gewoon verslagen door 1 jaar oude x .. behalve met multitasking. Bijna 200% meer geheugen dan de x … maar een fractie sneller .

    Thats all folks

 2. het grappige is ook is dat wanneer je de mobiel snel laadt hij ook sneller weer leeg is. Als je deze aan een trage lader hangt er er 5 uur moet over doen, het toestel het ook langer uitzingt.
  Vrienden van mij zeggen dit ook. Is niet mijn eigen perceptie.

  Ik heb een microUSB lader die laadt aan 0.8mah voor mijn S7 aan mijn bed en is ideaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *