Hoe House of Cards een indiegame weer op de kaart zette

House-of-Cards
President Frank Underwood is niet vies van een spelletje op zijn tijd, en daarmee doelen we niet op de politieke machtspelletjes in het Witte huis.

Sinds President Underwood in seizoen 3 namelijk aan de slag ging met Monument Valley, beleeft de mobiele puzzelgame namelijk een tweede golf van succes.

The Stanley Parable
In het derde seizoen komt de game meerdere malen voorbij, en ook de ietwat obscure indietitel The Stanley Parable krijgt even de aandacht, omdat een reviewer van videogames een prominente rol speelt in dit nieuwe seizoen van House of Cards. Eerder zagen we Underwood al Killzone spelen, maar het presidentschap vraagt blijkbaar voor wat kalmerende games.

Monument-Valley-Downloads
Bron: Appfigures

Downloadcijfers
Volgens het blog Appfigures, dat de downloads van iOS en Android-apps in de gaten houdt, schoten de downloads van Monument Valley omhoog toen de game op de tablet van Underwood verscheen. Het bleef overigens niet bij een kleine piek, de downloadcijfers blijven langere tijd enorm hoog.

Naast het feit dat het prima (gratis?) reclame is, blijft Monument Valley ook gewoon een geweldige game voor je mobiele apparaat, dus als je het nog niet gedaan hebt, is dit het perfecte moment om de game te downloaden voor Android (hier) en iOS (hier).

[gv data=”wC1jHHF_Wjo”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *