Hoe is het om in een Apple-store te werken?

Auteur: , 8 Reacties
Apple

Niet zo leuk, zo blijkt uit een lang interview met een werknemer.

Het interview komt van Business Insider UK. Werken in een Apple-winkel is lang zo geweldig niet.

Ten eerste is daar het salaris. In het Verenigd Koninkrijk krijgt een verkoper in de Apple-store ongeveer acht pond per uur, wat neerkomt op 10 euro 50. Het belangrijkste nadeel is echter dat intern promotie maken volgens deze werknemer zo goed als onmogelijk is. Van de vijf tot acht store-managers zou er maar één vanuit de winkel zelf komen, de rest werd aangetrokken van ketens als Dixons.

Om die mobiliteit wat te verhogen werd het zogenaamde Lead and Learn-programma opgericht, maar volgens de geïnterviewde werknemer kwamen daar geen nieuwe managers uit voort. Werknemers die goed presteerden en meer verkochten dan anderen kregen de kans leiding te geven aan het filiaal, maar zonder dus uiteindelijk promotie te krijgen.

Beter betaald krijg je bij de zogenaamde Genius Bar, waar klanten worden geholpen met problemen. Dat zou echter een hondenbaan zijn. Werknemers van de Genius Bar werden geregeld uitgescholden en kregen zelfs doodsbedreigingen.

Tot slot worden er ook geen enkele bonus toegekend als er een sale wordt gemaakt of een contract afgesloten. De enige voordelen zouden kortingen op Apple-producten en -aandelen zijn, en af en toe de kans op direct contact met Tim Cook. Jottem.

Maak dus je opleiding af en wordt gewoon programmeur als je écht geld wil verdienen bij Apple.8 reacties

Maar ja dat geld natuurlijk voor zulk soort baantjes. Een verkoper bij de media markt of de Kruidvat verdient ook geen fortuin en wordt daar ook geen manager.
@Donstil: verschil is dat Apple een sloot aan winst maakt. En toch bijna alle medewerkers uitbuit.
@arnold_jansma: 10,50 per uur om een beetje rond te lopen in winkel, zo nu en dan iets af te rekenen, en misschien een ouwe oma helpen een ipad te zoeken, is niet verkeerd…
@gwnbmw: Je vergeet ook dat je in de gaten word gehouden, er word verwacht dat je ieder klant aanspreekt en binnen een paar minuten alles al van de klant weet. En je moet verkopen en bijverkoop doen, zodat je je targets kan behalen. Want tja, je moet toch brood kopen.
@dragonforce: als ik in de stad ben loop ik altijd ff de apple store in, er staan altijd een stuk of 10 jonge jongens te kijken, en ik ben nog NOOIT door iemand aangesproken daar, totdat je voor ze gaat staan…
Tjonge zeg. Ze hebben het erg hard…
Ik weet niet hoor, maar 10,50 per uur is bijna 20% meer dan het minimumloon voor een 23 jarige of ouder. Als je dat te weinig vind ga je toch ergens anders werken?
Als je schoonmaker bent en wc potten poetst verdien je nog minder, kappen met janken dus..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).