Hoe je met een domme app miljoenen verdient

Hoe je met een domme app miljoenen verdient
Heb jij inmiddels al de app Yo geïnstalleerd? Dan ben jij één van de 500.000 gebruikers die hetzelfde heeft gedaan.

Eigenlijk was dat helemaal niet de bedoeling. De app Yo was namelijk gemaakt als geintje die alleen gebruikt zou gaan worden door de ontwikkelaars bij Mobli. Dat geintje heeft er nu wel voor gezorgd dat er investeerders aan boord zijn gekomen die al ruim 1.2 miljoen dollar hebben toegezegd.

Mobli is een bedrijf uit Tel Aviv dat wordt gerund door Moshe Hogeg. Hij gaf zijn hoofdontwikkelaar de opdracht om een app te maken waarmee hij eenvoudig aan zijn vrouw kon laten weten dat hij aan haar dacht. De ontwikkelaar Or Arbel kwam met de berichten app Yo. Hiermee kon hij makkelijk en snel het bericht Yo versturen naar zijn vrouw.

Nadat de app op het kantoor werd verspreid was het eigenlijk al te laat. Toen een bekende tech blogger (Robert Scoble) op bezoek was bij Moshe Hogeg liet hij de app zien, zijn exacte bewoording was “This is the stupidest, most addictive app I’ve ever seen in my life.” Toen Scoble weer van zijn reis terug was liet hij het aan zijn vrienden zien en zo ging het balletje rollen.

De app werd namelijk geplaatst op de site Product Hunt. Dit is vergelijkbaar met Reddit maar dan alleen voor apps. Via die site kwam het terecht bij durfinvesteerders uit Silicon Valley. Zij begonnen Moshe Hogeg dan ook te mailen met de vraag of het mogelijk was om te investeren.

Het gaat de investeerders dan ook niet zo zeer om de app zelf, maar om de populariteit ervan. Het is dan ook de vraag of de app zijn populariteit kan behouden. Na de introductie vorige week hebben al ruim 500.000 mensen het gedownload en zijn er al vier miljoen Yo berichten verstuurd. Het staat op dit moment zelfs in de top vijf in de iPhone’s app store.

De makers hebben nu 1.2 miljoen dollar aan investeringen binnen en dat getal zou dus nog veel hoger kunnen worden. Zolang wij als gebruikers de app maar blijven gebruiken en berichten verzenden. Zo zie je maar dat je soms met het meeste simpele idee een app kan ontwikkelen dat achteraf miljoenen waard blijkt te zijn. (via: Business Insider)

Nog geen reacties

  1. Zo zie je maar dat je soms met het meeste simpele idee een app kan ontwikkelen dat achteraf miljoenen waard blijkt te zijn.’

    Er is nog niks verdiend volgens mij, alleen 1 miljoen geinvesteerd, ook nergens iets bekend over een valutation, dus je kan nou niet echt zeggen dat die ontwikkelaar miljoenen heeft ‘verdiend’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *