Hoe komt het dat we steeds minder tablets kopen?

Auteur: , 12 Reacties
We

Want wie wil zijn tablet vervangen voor een nieuwer model als er eenmaal een exemplaar is aangeschaft?

Een goede indicator voor de afnemende tabletverkopen zijn de dalende verkoopcijfers van de iPad. Ook marktonderzoeker IDC staaft nu met cijfers dat de tablet over zin hoogtepunt heen is. In het laatste kwartaal van 2014 zijn er mondiaal 76,1 miljoen tablets zijn verscheept. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 78,6 miljoen, een verschil van 3,2 procent.

Minder iPads, minder Galaxy Tabs

Apple heeft volgens IDC nog altijd een leidend aandeel in de tabletmarkt, met 28,1 procent. Het voelt de hete adem van Android-concurrenten wel in de nek, want een jaar eerder lag Apple’s aandeel nog op 33 procent. Ook Samsung levert in. In Q4 2014 pakten ze 14,5 procent, een jaar eerder was dat nog 17,2 procent. Op de derde plek staat de Chinese computergigant Lenovo, met 4,8 procent. De vierde plaats is voor Asus, gevolgd door Amazon. Van deze aanbieders zag alleen Lenovo zijn aandeel groeien.

Hoe wordt 2015?

Een reden voor de daling die vaak wordt genoemd is dat de tabletmarkt verzadigd is, en consumenten een tablet minder vaak dan een smartphone inwisselen voor een nieuw exemplaar. Toch verwacht IDC dat de verkopen in 2015 weer zullen toenemen, mede dankzij de komst van Windows 10 en nieuwe technieken.12 reacties

Een tablet wordt door velen niet de hele dag gebruikt en heeft minder te lijden? Dus gaan mensen langer met zo’n ding werken.
Ik zat er over na te denken om een tablet aan te schaffen maar sinds kort in het bezit van een Galaxy Note 4. Heerlijke toestel en helemaal geen tablet meer nodig!
Hoe kan de dalende verkoop van de iPad nu een goede indicator zijn voor een dalende verkoop van tablets in het algemeen? Weer zo’n applerata uitspraak. Het kan evengoed zijn dat de verkoop van andere tablets zijn geëxplodeerd..

Voor mij is de allerbeste tablet de windows surface (met RT of gwn de volle windowsversie). Het is gwn een kleine computer in tabletvorm met USB etc etc

De android en apple tablets lopen toch wat achter op dat vlak.. Al zijn het wel goede multimedia toestellen. Voor professioneel gebruik heeft de surface toch een streep voor.
@hehehehe: Als de verkoop van andere tablets recent is geëxplodeerd t.o.v. de verkopen van iPads, dan had “Applerata” je daar echt wel over geïnformeerd. Zonder zulk nieuws, is een verkoopdaling van iPad wel degelijk representatief voor de hele tabletmarkt. De iPad is immers marktleider, en wel met een gigantisch aandeel (>50% meen ik).

OT: ik hoop dat alle tablets komend jaar volwassen worden, zoals de surface pro 3 is. Dan koop ik meteen een tablet, en kan mijn laptop de deur uit. Ik denk dat weinig consumenten beiden nodig hebben; een laptop zal dan een zakelijk product worden.
@hehehehe: Heb zakelijk een SP3. Meest uitgebreide versie. Wat een onding. Doe dan een laptop, als je zo graag Windows wilt draaien. Enorm weinig toegevoegde waarde. iPad is echt tien keer beter en gebruiksvriendelijker. En dan heb ik de prijs nog niet eens genoemd…
Ik gebruik mijn tablet voor het werk. Een kort informatie filmpje voor de klant, een planning. Dan houd het wel een beetje op. Prive gebruik ik hem amper. Mijn dochter heeft er het afgelopen jaar 4x een spelletje met een zeilbootje ofzo op gespeeld.
Zijn ook klote dingen als je veel op internet struint.
Ik heb sinds kort een samsung chromebook , heerlijk snel start binnen enkele sec op chrome os. superlicht en doet zo 8 uur op een lading stroom. http://tweakers.net/pricewatch/329444/samsung-chromebook-xe303c12-a01nl/specificaties/
@bofkont:
Ik heb ook recent een Chromebook, toshiba Chromebook 2. Wat een heerlijk ding is het. retesnel en zo’n simpel OS. Heerlijk
@tomleeuw: ik ben er ook helemaal wild van, idd supersnel.
Ik was er in het begin van overtuigd, en nu nog altijd eigenlijk, dat tablets een niche zijn en niemand ze eigenlijk nodig heeft. Gewoon iets dat door Apple door onze strot is geduwd, en de rest van de fabrikanten zijn als makke lammetjes gevolgd.

Iedereen die een tablet thuis heeft, is om zijn kinderen op te laten spelen. Resultaat? Ipv écht spelen, zoals ik vroeger deed, zit men van kleins af aan al aan zo’n scherm gekluisterd.Doodzonde.

Ik heb zelfs nooit een tablet overwogen. Het enige wat ik misschien nog wil aanschaffen, is zo’n Microsoft Surface Pro, met een toetsenbord. Maar daar kun je echt iets mee, omdat dat meer een laptop is met tablet functies. Iemand die iets of wat blind kan typen, zou gek zijn van een tablet te nemen ipv een laptop.
@SimonMc: Helemaal mee eens, ik heb ook een tablet, ik gebruik hem soms in de bank om wat te browsen of ik neem hem mee naar school, als ik mijn laptop niet nodig heb… Wel heb ik er een draadloos toetsenbordje bij zodat ik wanneer nodig wel iets kan typen. Op een touchscreen typen is namelijk geen pretje.
Tablets zijn reuze handig maar wel in een niche. Ik gebruik mijn Ipad (2e gen) nog steeds om ’s morgens wat te internetten en de krant te lezen. Voor andere zaken zijn telefoon (direct en snel communiceren, en films kijken) laptop (werk en films kijken) en televisie (met anderen films en series kijken) beter geschikt. Dat betekend dus niet dat de tablet geen waarde heeft. integendeel. Ik zou alleen gek zijn om mijn I-pad nu te vervangen voor de beperkte functies waar ik deze voor gebruik, dan liever besteden aan een nieuwe laptop of telefoon. De nieuwe tablets zijn bovendien echt niet veel beter dan die ik nu gebruik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).