Hoe lang is jouw wachtwoord?

Auteur: , 4 Reacties
Pincode Pi

Vast niet zo lang als die van de Japanner in dit filmpje.

Veel mensen lopen rond met een totaal onbeveiligde telefoon, of hebben Find my Phone niet aanstaan op hun iPhone of Android smartphone. Die maken zich helemaal niet druk over hun gegevens of om wat je allemaal met een telefoon kunt als hij in de verkeerde handen valt. Verder heb je mensen die een willekeurig wachtwoord kopen bij een meisje van twaalf.

Aan de andere kant van het spectrum heb je de Japanner in dit filmpje. Hij heeft een pincode die welhaast Pi moet zijn, met een stuk of 45 cijfers achter de komma. Je vraagt je toch af wat hij voor een ontzettende geheime informatie met zich meedraagt, dat hij een wachtwoord heeft dat zelfs James Bond het waarschijnlijk niet kan kraken.4 reacties

Ik heb er 8, eigenlijk sinds dat standaard is geworden op iOS9.x Samen met TouchID en FindMyiPhone.

Zal vast allemaal niet zo veilig zijn als het voelt maar vind het eigenlijk wel prima.
Wat achterlijk zeg. Alsof hij iets te verbergen heeft. Vast niet. Ik heb geen wachtwoord op mijn telefoon. Het enige dat een dief zal zien als die mijn telefoon jat zijn wat berichtjes aan mijn vrienden met onzin erin.
Ik ben 1x m’n telefoon kwijtgeraakt. Wat was ik blij dat mijn pincode 0000 was. Diegene die hem heeft gevonden kon m zo unlocken en mijn thuisnummer bellen.

Nu heb ik mijn email adres op het lockscreen staan, mocht ik hem weer kwijt raken.
Haha, wat een baas.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).