Hoe navigatie-app Waze voor extra verkeersdrukte zorgt

Hoe navigatie-app Waze juist voor extra verkeersdrukte zorgt
Sluiproutes zijn een b*tch als ze door jouw straat gaan.

Waze, dat vorig jaar zomer voor een miljard dollar werd overgenomen door Google, is een handige manier om via crowdsourcing de snelste route te vinden. Als andere Waze-gebruikers ergens in de file of langzaam rijdend verkeer staan, of als er een ongeluk wordt gemeld, wordt er automatisch een omleiding gegeven. Handig, maar in Los Angeles zijn sommige inwoners er allerminst blij mee.

Inwoners van de doorgaans rustige buurten in Los Angeles worden opeens geconfronteerd door files, omdat Waze-gebruikers hun straten als sluiproute gebruiken, wat de reistijd van de locals vervolgens niet ten goede komt. Een boze burger laat weten dat ze twee uur moet rijden om bij haar universiteit – zes kilometer verder – te kunnen komen. Ze hebben al geprobeerd om in Waze nepongelukken te melden in hun straten (videoverslag), maar die worden eruit gefilterd door de app, dus dat heeft ook geen zin.

Een woordvoerder van Google laat weten dat het niet aan Waze ligt, maar aan de algemene drukte in LA.

Nog geen reacties

 1. Dat is met tomtom ook regelmatig zo, vaak ben je sneller als je doorrijdt dan als je de omleiding volgt, dat doet iedereen namelijk, gevolg is een verplaatsing van de drukte

  • @yupyup: nou, ik ben al heel vaak gered dankzij Tomtom live hoor. En als het daarna ook op de alternatieve routes vastloopt, dan was er toch geen redden aan geweest.

   Voor mij de reden om voorlopig geen inbouw-navi te kopen. (En flitsmeister ;))

   • @mrs250:
    Gna, ik vermaak me altijd wel met die mensen die braaf hun TomTomtje volgen.
    Regelmatig komen ze bij mij door de straat, omdat TomTom denkt dat het een mooi sluiproutetje is. Maar ja, de gemeente heeft al sinds het bestaan van de straat aan het einde een paar paaltjes neergezet. Weg loopt door, maar alleen voor tweewielers. Weg sluiproute. Staat ook netjes aangeven met een bord “doodlopende weg” aan het begin van de straat. Maar ja, wie kijkt er nu naar borden als TomTom zegt dat het goed is?

    Zie je ze weer met pijn en moeite keren (lekker krap straatje) omdat ze niet zelf nadenken. En vervolgens allemaal veel te hard wegrijden, want verloren tijd goed maken, wat weer mijn fanatieke buurman over de zeik helpt. Heerlijk, ik vermaak me er wel om 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *