Hoe reageert de Bitcoin op dit Apple-nieuws

bitcoin-apple-nieuws
Zo’n mededeling kon natuurlijk niet uitblijven…

Apple heeft tot nu toe altijd een terughoudend beleid gevoerd als het gaat over de Bitcoin en andere cryptomunten. Zo laat men apps om Bitcoin te minen niet toe in de App Store. Apple heeft haar beleid al iets verruimd, want digitale cryptowallets worden wel toegestaan in de App Store en ook in Siri Shortcuts kan je Bitcoin-gerelateerde zaken kwijt. Daar bleef het tot nu toe ook bij. Waar andere tech-giganten, zoals Facebook, inmiddels vol inzetten op het cryptogeld was het aan de zijde van Apple oorverdovend stil. Dit tot voor kort.

In een interview op een symposium van CNN werd de vice-president van Apple Pay op het podium uitgenodigd. Jennifer Baily sprak openhartig over allerlei mogelijke toepassingen van Apple Pay en de Apple Card en daarbij bleef het onderwerp ‘crypto’ niet onbesproken.

Zij vertelde dat men bij Apple de ontwikkelingen met enthousiasme en spanning volgen en dat zij potentie zien in cryptomunten. Daar zei ze wel direct bij dat er geen concreet plan op tafel ligt. Wel benadrukte ze dat Apple op lange termijn zeker geïnteresseerd is om in te stappen in cryptomunten. Verderop in het gesprek vertelde zij dat zij ook de digitale identiteit volgen. Zij bestuderen de mogelijkheid om de iPhone in te zetten als mogelijk communicatiemiddel. Wanneer ik die twee technologieën combineer zou er een wereld van mogelijkheden open gaan. Zo zou je met de iPhone gemakkelijk transacties op cryptobeurzen kunnen doen en contactloos met digitale valuta kunnen betalen. Ongetwijfeld duiken er genoeg wizzkids op die voor of met Apple allerlei creatieve toepassingen gaan verzinnen.

Aangezien deze ontwikkeling erg veel potentie kan bieden gezien het enorme aantal Apple-gebruikers en daarmee de massa-adoptatie is het interessant om te bekijken of de investeerders dit openlijk uitgesproken enthousiasme al waarderen in de koersen. De live koersen, die ik om 16.10 uur vastlegde, laten in ieder geval een prettig rendement zien en dat maakt investeerders vrolijker dan eerder deze week. Zoals zo vaak is het echter nog te vroeg om een direct verband te kunnen leggen. Zou er weer weekend love te zien zijn?

bitcoin-altcoin-top-5-koersen-stijgen

Nog geen reacties

  1. Waarom zou iemand op zo’n mededeling van A positief zijn, en denken dat de koers gaat stijgen?
    Koers is van 16:10 $16 dollar in prijs gestegen (wat niet bijzonder is) tot 10 minuten later wanneer het artikel is geplubisseerd.
    Nu bijna een dag later (12:35) ruim $600 gedaald…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *