Hoe repareerbaar is de Huawei P20 Pro nou echt?

De P20 Pro is niet echt gemakkelijk te repareren
Kunnen hobbyisten gemakkelijk een onderdeeltje in de P20 Pro vervangen?

In het era van het internet zou je in principe alles thuis op je zolderkamertje moeten kunnen fixen. Nu, dat geldt voor bijna alle huishoudelijke apparaten, maar smartphones zijn zelden echt gemakkelijk te repareren. Hoe zit het met de pas uitgekomen Huawei P20 Pro? iFixit zocht het voor ons uit.

De Huawei P20 Pro heeft niet twee maar drie camera’s op de achterkant. Zorgt dit voor extra problemen bij het uit elkaar trekken van het Chinese toestel? Nou, met wat zuignappen en een klein wik-tooltje valt het wel mee. Er zitten gelukkig geen schroeven om alles op z’n plaats te houden.

Maar als snel komt het eerste probleem naar voren: een kabeltje. Hoewel er geen vingerafdrukscanner op de achterkant zit, zit er toch een kabeltje vast dat gemakkelijk kapot getrokken kan worden door een onoplettende hobbyist. Zoals gewend past Huawei vertrouwde design toe op het moederbord en de batterij. Ook scanners, kleine motortjes en de triple camera’s gaan er relatief gemakkelijk uit.

Is de Huawei P20 Pro daarmee gemakkelijk te repareren? Nee. Twee stukken glas (voor en achter) zorgen voor dubbele trubbel bij het uit elkaar halen en uiteraard is het risico op het breken van het glas altijd aanwezig. Ook moet je door een dubbele laag lijm heen om het scherm überhaupt te kunnen verwijderen. Valt er dan niets positiefs te zeggen? Nou, veel onderdelen zijn modulair en apart te verwisselen. Je moet dan wel eerst door de lijm heen. Conclusie? iFixit geeft de repareerbaarheid een 4 van de 10.

Ondertussen check je op Apparata meer teardowns van prachtige staaltjes technologie. Wat dacht je bijvoorbeeld van de meest recente iPad? En denk je dat de P20 Pro net zo repareerbaar is als de Samsung Galaxy S9? Dat check je hier.

Foto via @iFixit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *