Hoe sloop ik een dure camera met een laser [video]

Behold the awesome power of this fully armed and operational camera destroying station
Het is soms verbazingwekkend simpel om dure dingen heel snel te beschadigen. Een deuk in je auto is zo gereden en je laptop of smartphone in het water laten vallen is ook niet zo lastig. Maar als professionals met dure apparatuur bezig zijn zal je toch zeggen dat ze beter moeten weten. Toch?

Het evenement in deze video werd gefilmd met een Red Epic, een absurd goede en navenant dure middenformaat camera die ook kan filmen. De operator was net bezig met een coole lange pan over het publiek toen de camera oog in oog (lens in lens?) kwam te staan met een laser. En laserstralen, zeker wanneer gefocust door een lens met een volledig open diafragma, zijn geen partij voor een klein stukje lichtgevoelige sensor.

Red camera’s zijn gelukkig goed te repareren, en een kapotte sensor betekend niet dat de hele 17.500 USD kostende camera afgeschreven is, maar het blijft een duur geintje. Zeker als je bedenkt dat dit slechts 1 van de 2 camera’s is die op dezelfde avond bij hetzelfde evenement beschadigd zijn door de aanwezige optische special effects.

[gv data=”zJO9eLTC_cU”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *