Hoe stevig is de Huawei Mate 20 Pro?

Hoe stevig is de Huawei Mate 20 Pro?
De Huawei heeft duidelijke sterke en zwakke punten.

De Mate 20 Pro is op dit moment het vlaggenschip van Huawei. Je zou dus verwachten dat hier de meest geavanceerde technologie van het merk is ingepropt, ook op het gebied van duurzaamheid. En dat klopt ook wel. In onze review kwam al naar voren dat deze smartphone een echte krachtpatser is, maar hoe zit het met de stevigheid?

YouTuber JerryRigEverything heeft de Huawei Mate 20 Pro flink aan de tand gevoeld. De Chinezen hebben de achterkant van een speciale laag voorzien, waardoor het onmogelijk is om krassen te maken. Bovendien heb je daardoor meer grip. Een slimme zet van Huawei. Qua krassen op de voorkant meet het toestel zich met andere OLED-smartphones. Wat wel opvalt is dat het glas snel breekt bij een buigtest, terwijl het frame redelijk intact blijft. Dit heeft te maken met het feit dat de Mate 20 Pro een gebogen scherm heeft die over de randen loopt. Dit maakt de smartphone, met name het glas, gevoeliger voor buigen.

Het gebroken glas is meteen een gevoelig dieptepunt in deze test. In de reacties vinden mensen de smartphone dan ook ondermaats score voor zijn prijs. Bekijk de video hieronder en oordeel zelf.

[gv data=”bUGoF3nb3Wk”][/gv]

Eén reactie

  1. Geweldig toestel maar alleen jammer van die speciale Huawei memorycards.
    Weer een nieuwe standaard, niet te krijgen en natuurlijk beduidend duurder dan de universele micro SD cards.
    Vreselijk spijtige keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *