Hoe vaak gebruik jij je iPhone?

Hoe vaak gebruik jij je iPhone?
Met deze app(s) hou je het in de hand!

Zijn jij en je iPhone onafscheidelijk? En is je telefoon bijna letterlijk vastgelijmd aan je hand? Dan kan het zijn dat je last hebt van een iPhoneverslaving. Het kan helpen om je gewoonte in kaart te brengen met de app ScreenUse, die vandaag is geïntroduceerd.

De app laat zien op welke plekken je je iPhone hebt gebruikt, hoe lang de sessies duurden en hoeveel tijd je in totaal naar het scherm van je iPhone hebt gekeken.

De app Instant is een vergelijkbare app die ook nog eens veel meer doet. Deze app laat ook zien hoeveel je hebt bewogen, hoeveel stappen je hebt gezet en hoe je hebt geslapen. Deze informatie haalt de app uit HealthKit. De app waarschuwt je ook als je je toestel meer dan 240 minuten op een dag hebt gebruikt.

Mocht je alleen geïnteresseerd zijn in de cijfers, dan is ScreenUse een betere keus voor jou. De app kijkt namelijk alleen naar je iPhone-gebruik en het aantal uren dat je op je scherm kijkt. Het is dus ideaal als je alleen geïnteresseerd bent in deze informatie.

ScreenUse kan je ook bewust maken van de tijd die je spendeert aan je iPhone. Misschien realiseer je je niet eens dat je een iPhoneverslaving hebt.

Het gebruik van de app is simpel. Je installeert hem en gebruikt je iPhone zoals je gewend bent. Na een paar dagen krijg je al een betere indruk van hoe vaak je je smartphone eigenlijk gebruikt. De app toont de totale hoeveelheid tijd, het aantal sessies en de tijd tussen de sessies. Ook zie je hoe lang de gemiddelde sessie duurde.

Je kunt ook een week-, maand- en jaaroverzicht bekijken zodat je ook trends makkelijker kan opsporen. Verder kun je ook van elke sessie bekijken op welk tijdstip het plaatsvond en hoe lang het duurde.

Met ScreenUse kun je ook een kaartje zien met de plekken waarop je je iPhone hebt gebruikt.

Natuurlijk is het idee van ScreenUse niet nieuw, maar een beetje minder bezig zijn met je telefoon en social media zorgt er vaak al voor dat je je een stuk gelukkiger voelt.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *