Hoe vaak kijk jij per dag op je telefoon?

Hoe vaak kijk jij op je telefoon?
Met de app Moment kan je dat precies bijhouden.

Om je heen hoor je wel vaker mensen zeggen ‘ik ben echt niet verslaafd aan mijn telefoon’. Helaas is de realiteit wel anders en zie je in het dagelijks leven bijna iedereen met een telefoon in zijn of haar hand. Maar hoe vaak kijk je nou zelf naar je telefoon? Met de app Moment, die alleen nog voor de iPhone beschikbaar is, is dit te monitoren.

De app houdt precies bij in minuten hoe vaak je de telefoon gebruikt. Mocht je nou denken dat het wel erg uit de hand loopt, dan kan je ervoor kiezen om een daglimiet in te stellen. De app zal dan ook waarschuwen wanneer je in de buurt van je limiet komt. Zodat je zelf bewust wordt van de tijd die je aan je telefoon besteed.

De app werd bedacht door Kevin Holesh, die er achter kwam steeds minder tijd met zijn verloofde door te brengen nadat ze gingen samenwonen. Het bleek dat hij op een dag tot wel 75 minuten naar zijn telefoon staarde. Voor zichzelf heeft hij de limiet op 40 minuten gezet. Hiermee wil hij een betere balans vinden tussen de tijd met zijn telefoon en het leven daarbuiten.

We hebben al vaker video’s voorbij zien komen die oproepen om eens om je heen te kijken in plaats van alles via social media te delen. De laatste in deze reeks zie je hieronder. Met de app Moment kan je nu zelf eens kijken hoe lang je per dag naar dat schermpje zit te staren. Zelfs als je beweert dat je helemaal niet verslaafd bent en best wel een dagje zonder zou kunnen.

De app is nu te downloaden in de App Store voor de iPhone.

[gv data=”QxVZYiJKl1Y”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Ik zie veel jeugd niet anders meer doen tegenwoordig,op de fiets,/wandelend, constant bezig bezig met hun smart phone. Ook tegenwoordig als je in een gesprek met iemand zit pakken ze gerust hun smart phone erbij, Asociaal is het !!
    Ik heb sinds dit jaar ook eentje, daarvoor altijd nog de good old nokia die een week niet aan de oplader hoeft. Ik zie ook wel het gemak en de lol van zo’n smart phone maar we moeten niet doorslaan.

  2. Ik zie veel jeugd niet anders meer doen tegenwoordig,op de fiets,/wandelend, constant bezig bezig met hun smart phone. Ook tegenwoordig als je in een gesprek met iemand zit pakken ze gerust hun smart phone erbij, Asociaal is het !!
    Ik heb sinds dit jaar ook eentje, daarvoor altijd nog de good old nokia die een week niet aan de oplader hoeft. Ik zie ook wel het gemak en de lol van zo’n smart phone maar we moeten niet doorslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *