Hoe viral video The Leviathan uitgroeide tot een speelfilm

The-Leviathan
Een korte sci-fi conceptvideo werd een grote hit op YouTube en Vimeo, en is nu opgepikt door Neill Blomkamp (District 9) en Simon Kinberg (X-Men).

De beeldschone conceptvideo The Leviathan zorgde voor de nodige opschudding op videosites als YouTube en Vimeo. Niet zo gek als je weet dat Jim Uhls (Fight Club) en RuairĂ­ Robinson (The Last Day on Mars) meewerkten aan de video. De teller van de video staat na een week inmiddels al op 600.000 op YouTube, terwijl de video al meer dan 1,5 miljoen keer bekeken is op Vimeo.

Ruimteschip-eter
In de video zien we een gigantisch monster, The Leviathan, dat zich tegoed doet aan ruimteschepen. Grafisch ziet het er nu al veelbelovend uit, en daar waren Neill Blomkamp en Simon Kinberg het blijkbaar mee eens. Zij hebben zich aangemeld als uitvoerend producent (Blomkamp) en producent (Kinberg).

Als we de filmsite Deadline mogen geloven, is het nu aan Kinberg om filmstudio Fox te overtuigen om in het project te investeren, wat na de hype die er inmiddels voor aan de gang is niet zo lastig zou zijn. Voor het geval je hem gemist had, hier is The Leviathan teaser nog een keertje:

[gv data=”s-45NTlgp-o”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *